Henter udbrud 100 meter før mål

Først 100 meter fra mål pressede Davide Cimolai sin cykel foran Cameron Meyer og sejrede i Catalonien Rundt

Nairo Quintana fører stadig i den samlede stililng (Foto: All Over Press)
Nairo Quintana fører stadig i den samlede stililng (Foto: All Over Press)

Det lignede, at et udbrud ville holde hjem for anden dag i træk i Catalonien Rundt, men på opløbstrækningen kom feltet susende, så Davide Cimolai (Lampre) kunne tage sejren.

I den samlede stilling fører Nairo Quintana (Movistar) stadig med syv sekunder ned til Alberto Contador (Tinkoff).

Den danske bjergrytter Jesper Hansen (Tinkoff) kom ikke til start på etapen og er ude af løbet.

Etapen bød på let kuperet terræn det meste af vejen. Ingen af bakkerne var store nok til, at klassementsfavoritterne skulle angribe, men det var perfekt landskab til, at en større udbrydergruppe kunne forsøge at rive sig fri.

Se også: Formstærk hollænder vinder efter 14 kilometer alene

Se også: Quintana viser storform i bjergene

Se også: Første bjergetape: Kørte fra Contador og Froome

Se også: Sprinter vinder for anden dag i træk

Flere forsøgte sig tidligt på etapen, men der skulle gå mere end 50 kilometer, førend dagens udbrud på ni mand kom af sted og fik samlet sig. Blandt udbryderne var stærke navne som Laurens ten Dam (Giant-Alpecin) og Ryder Hesjedal (Trek-Segafredo).

Forspringet til det splittede felt bagude voksede hurtigt, og det nåede op på 5.30 minutter, inden Lampre satte sig frem og begyndte at køre feltet tættere på udbryderne.

Med ti kilometer til mål havde udbruddet stadig et forspring på næsten 50 sekunder til det urolige felt, men et par stykker var faldet fra førergruppen i det hårdt opskruede tempo.

Inde på de sidste to kilometer sad der fire mand tilbage i frontgruppen med et hidsigt jagtende felt bagved, som blot var seks-syv sekunder efter.

Og det blev et dramatisk opløb, hvor hurtige Davide Cimolai først 100 meter fra mål passerede Cameron Meyer (Dimension Data), sidste mand fra udbruddet, og tog etapesejren. Nikias Arndt (Giant-Alpecin) blev nummer to.

Sidste etape køres søndag, hvor Alberto Contador skal forsøge at hente de syv sekunder på førende Nairo Quintana. Richie Porte (BMC) er yderligere ti sekunder efter.

Etapen køres i Barcelona, hvor feltet skal otte gange rundt på en rundstrækning, som går over bjerget Montjuic.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere