Her er forklaringen: Sådan skete dødsulykken

En hollandsk journalist, der dækkede Gent-Wevelgem forklarer, hvordan Antoine Demoitie blev involveret i det tragiske sammenstød med motorcykel

Se indslag om søndagens løb hvor den tragiske ulykke fandt sted. (Video: SNTV)

Den belgiske cykelrytter Antoine Demoitie blev kun 25 år gammel.

Han døde i sent i går aftes/nat af sine kvæstelser, som han pådrog sig under et sammenstød med en motorcykel i den belgiske cykelklassiker Gent-Wevelgem.

Stakkels Demoitie var i gang med sit første år som professionel cykelrytter for det belgiske hold Wanty-Gobert, og hans død har naturligvis rystet en hel cykelverden dybt.

Rasende ryttere vil have ændringer i sporten nu og vil gøre noget ved antallet af motorcykler, der er knyttet til de forskellige cykelløb. Meget tyder dog på, at gårsdagens tragiske hændelse var et forfærdeligt uheld, hvor ingen rigtig havde skyld i sammenstødet.

Det kostede Demoitie livet, da han blev kørt ned af en motorcykel under gårsdagens Gent-Wevelgem (Foto: All Over) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 09:43 Rasende ryttere efter dødsfald: Nu må det være nok!

En hollandsk journalist tilknyttet NOS sports dækkede løbet i Belgien i går, og han kender manden, der kørte motorcyklen. Han fortæller, at uheldet var hændeligt, og at føreren er dybt rystet over det tragiske udfald.

- Det var bare en yderst uheldig hændelse. Antoine Demoitie styrtede sammen med en masse andre ryttere, og en motorcykel, som var en officiel del af løbet, kørte bare bag dem og forsøgte at undgå at ramme de styrtede ryttere. Men det gik galt. Han væltede selv, og motorcyklen landede så ovenpå Antoine Demotie, forklarer Sebastian Carpenter til belgiske medier.

Demoitie mistede livet på yderst uheldig vis (Foto: Zeus)

Føreren af motorcyklen er angiveligt en erfaren mand, der har været en del af cykelsporten i mere end 20 år.

- Jeg kender ham. Han er en meget erfaren fører. Da han kom ind i presseteltet, hvor jeg arbejdede, kunne man med det samme se, at han var dybt rystet. Han kom hen til mig og spurgte, om der var noget nyt om Wanty-Gobert-rytteren (Demoitie, red.). Jeg anede intet om det, for der havde ikke været nogen melding om uheldet over løbsradioen, fortæller Carpenter.

Også det belgiske cykelholds pressechef, Jose Been, fortæller, at der denne gang var tale om et yderst uheldige sammenstød.

- Det er en tragisk hændelse, den motorcyklist har været en del af de belgiske løb i mere end 20 år. Han er meget berørt over det, der er sket, som alle vi andre er. Der er ikke tale om et sammenstød i høj fart, som vi så det med Peter Sagan eller Stig Broeckx (Lotto-rytter, der blev pløjet ned af en motorcykel tidligere på sæsonen, red.).

- Det er en fatal ulykke, manden forsøgte at bremse, og så faldt motorcyklen ned over Antoine, fortæller Been om hændelsen.

25-årige Demoitié var i gang med sin første sæson som professionel på Pro Continental-niveau efter en årrække på forskellige belgiske Continental-hold. (Foto: imago sportfotodienst) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 06:23 Cykelverdenen i sorg: Rytter død efter brutalt sammenstød

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere