Her er højdepunkterne i Touren 2016

En bjergrig rute venter feltet i Tour de France næste år, men hvad skal vi forvente? Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen udlagde tirsdag teksten

Hør Ekstra Bladets Tour-reporter Brian Askvigs bud på favoritterne i næste års Tour de France her.

På forhånd så det hele lidt forudsigeligt ud, men det lykkedes Tour-arrangør ASO at overraske de fleste, da Tour-ruten 2016 blev afsløret i Paris tirsdag middag. En bjergenkeltstart i den sidste uge og godt med bjergetaper lover godt for en spændende, dramatisk Tour.

Allerede på anden etape er der en skrap finale op ad bakke, og igen på femte etape går det opad, når feltet drives op til skisportsstedet Le Lioran i bjergmassivet Massif Central. Det ser dog ud til, at denne finale ikke er så skrap, som førstehåndsindtrykket varslede.

Sådan ser ruteprofilen ud for Tour de France næste sommer
Sådan ser ruteprofilen ud for Tour de France næste sommer
 

Efter Massif Central venter i Pyrenæerne mytiske tinder som Col d'Aspin, Col du Tourmalet og Col de Peyresourde samt en barsk finale i Andorra Arcalis. Siden går turen som ventet til Mont Ventoux i Provence, hvor feltet på den franske nationaldag i forventet hede skal slide sig op til vejrstationen på toppen. Forvent en flok ivrige franske ryttere på denne særlige dag, Bastilledagen.

Dagen efter Mont Ventoux køres en hård enkeltstart i bakket terræn i nær den smukke kløft Gorges de l'Ardeche, før turen går til Alperne. Her venter blandt andet Col de Joux Plane og Col de la Colombière og en decideret bjergenkeltstart på 17 kilometer fra Sallanches til Megève.

Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen og Tour-reporter Brian Askvig sad tirsdag klar til at besvare brugenes spørgsmål om næste års rute. Genoplev seancen her.

Live Blog LIVE-Chat: Tour de France-ruten præsenteret
 

2 kommentarer
Vis kommentarer