Her er Riis første job efter doping-rapporten

Bjarne Riis bliver ekspert på TV2 i forbindelse med deres dækning af Tour de France

TV2 har ansat Riis under årets Tour de France (Foto: jakob Jørgensen)
TV2 har ansat Riis under årets Tour de France (Foto: jakob Jørgensen)
Følg Cykling

Har Riis en fremtid i cykelsporten. Det var det spørgsmål, mange stillede sig selv, efter Anti Doping Danmarks længe ventede dopingrapport blev offentliggjort.

Riis var nemlig hovedaktøren i rapporten, hvor det blev afsløret, at han kendte til sine rytteres brug af doping, men ikke gjorde noget ved det. Og dermed svigtede i stor stil, konkluderede ADD-undersøgelsen.

Endelig taler Riis: Jeg har svigtet

Den tidligere holdejer måtte nok en gang undskylde på nationalt tv og i en pressemeddelelse, hvor han forsøgte at klinke skårene til de fans, som han nok en gang har skuffet.

Men rapporten fik som sådan ingen konsekvenser for Riis, da forseelserne ligger udenfor forældesfristen. Derfor kan Riis fortsat arbejde i sporten, og mens han på rygteplan sættes i forbindelse med flere projekter, så bliver hans første job siden dopingrapporten ikke i sporten. Men derimod som observatør til sporten.

Riis: Mange vil have jeg laver nyt cykelhold

TV2 har nemlig hyret den tidligere holdejer ind som studieekspert i forbindelse med deres dækning af Tour de France. Sammen med blandt andre Chris Anker Sørensen skal Riis i løbet af Touren agere ekspert på udvalgte etaper. Det fortæller TV2 selv i en pressemeddelelse.

- Bjarne Riis har nok en gang fået en bredside i offentligheden ovenpå ADD-rapporten, hvor han indrømmede kendskab til sine rytteres brug af doping. Hvilke overvejelser havde I, inden I ansatte ham til jeres dækning?

- Der var vel to overvejelser. 1, jeg har den interesse at lave godt fjernsyn og have så mange seere som muligt hos mig, og vil derfor give dem det, de gerne vil have. Det mener jeg, at Bjarne Riis kan bidrage til. Beslutningen om at ansætte ham vil jeg gerne stå på mål for.

Rygterne går: Riis arbejder på comeback

- Han ved, hvad han snakker om, og han kan gøre folk klogere på cykelløbet. Derfor har jeg ikke selv nogen fine fornemmelser i forhold til det, , siger John Jäger TV2 Sportens Tour de France-redaktør.

- Jeg vælger folk ud fra, om de ved noget om det, de snakker om, og forhåbentlig kan de folk få flere til at se programmerne.

- Der er ikke en aftale om, at der er noget I ikke kan snakke om. ADD-rapporten eller hele historien om Tinkovs fyring?

- Sat på spidsen, så kan alle de mennesker, som kommer forbi, når jeg laver fjernsyn, blive spurgt om alt, men de må selv svare på, hvad de har lyst til. Det jeg har hyret ham til er ikke at udtale sig om dopingrygter eller om Tinkov. Han skal være ekspert på cykelløbet i dag og i morgen. Hvorfor det gik, som det gik, og hvordan løbet skal gribes an fremadrettet.

Sørg nu for, at Riis ALDRIG kan arbejde med cykling igen!

- Så at Riis nok en gang er kædet sammen med doping, denne gang som holdejer, er ikke noget, der har spillet ind i ansættelsen?

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at mange vil have en mening om, at vi bruger ham. Selvfølgelig vil det blive diskuteret. Men at han er med i den dopingrapport gør ham ikke til hverken bedre eller dårligere ekspert eller formidler.

- Han er hyret til at sidde i studie på kvægtorvet og se cykelløb sammen med Henrik Jul Hansen og Thomas Kristensen. Og han er ligesom Henrik Jul ansat på en dagshyre, så han får betaling for at arbejde for os i den periode, fortæller John Jäger om ansættelsen af Riis.

Dopingrapport: Riis svigtede som leder

Det er endnu usikkert, hvornår Riis første gang vil være på skærmen i TV2 Studiet, men omkring holdtidskørslen forventer TV2-chefen, at Riis vil være til stede.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind