Her er Riis-historierne Kyllingen savner

Michael Rasmussen efterlyste mere information om Bjarne Riis' rolle i centrale sager, da han chattede med Ekstra Bladets læsere efter offentliggørelsen af dopingrapporten

Der er flere forhold om Bjarne Riis, der godt kunne være uddybet i dopingrapporten, mener Michael Rasmussen. (Foto: Claus Bonnerup)
Der er flere forhold om Bjarne Riis, der godt kunne være uddybet i dopingrapporten, mener Michael Rasmussen. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

- Jeg er ikke overrasket over rapportens indhold. Jeg havde ikke voldsomt store forventninger til den.

- Det havde været rart i højere grad at få afdækket Bjarne Riis' rolle i forhold til Opéracion Puerto.

- Og det kunne være rart at have fået at vide, hvem, der var blevet interviewet, og hvem der havde afvist

Sådan indledte Michael Rasmussen sin chat med Ekstra Bladets læsere, kort efter at den omtalte dopingrapport var blevet præsenteret.

Som et centralt vidne i rapporten og leverandør af en betragtelig mængde 'ammunition' til undersøgelsesgruppen var hans umiddelbare håb ellers, at der kunne komme nogle flere sandheder på bordet.

Fortier sandheden: Riis tilbageholder doping-viden

Det fremgik også at det lidt mere uddybende svar på et spørgsmål om, hvad det er, Bjarne Riis endnu ikke har fortalt

- Det som tidligere nævnt hans involvering i Opéracion Puerto. Og forholdene omkring Fränk Schleck og Ivan Basso. Det havde været rart at få afdækket det.

- Og så alle de øvrige benægtelser, hvor undersøgelsesgruppen finder de afhørte mere troværdige end Bjarne Riis og dermed indikerer, at han lyver.

Undskylder citatbrøler over for Nicki Sørensen

Men selv om der stadig er massiv mistro mod Bjarne Riis og hans metoder, så er det ikke en diskvalificering i forhold til at vende tilbage til cykelsporten, siger Rasmussen som svar til en læser:

- Det er fuldstændig op til Bjarne selv. Hvis han vil, kan han godt komme tilbage.

- Jeg tror ikke, at denne sag får konsekvenser. Tinkoff-Saxo har jo i går også fastslået, at de vil beholde Nicki Sørensen, og der er mange andre eksempler på folk, der - også inden for forældelsesfristen - ikke har problemer med at få job i cykelsporten.

I rapporten blev det nævnt, at doping var fremherskende på Riis' cykelhold, og en læser ville vide, om der nogensinde blev talt om det på holdet, og om rytterne fik doping udleveret.

- Ja. Jeg havde samtaler med Bjarne Riis og Johnny Weltz, hvor doping blev nævnt både direkte og indirekte.

- Ved flere lejligheder fik jeg udskrevet falske certifikater til udlevering af kortison fra holdets læger. Med Riis og Weltz' viden.

Tour-vinder skred efter doping-forslag fra Riis

Også internt blandt rytterne blev der snakket doping.

- Det afhang af graden af fortrolighed. De jeg var fortrolig med Nicki Sørensen havde vi flere samtaler om det, og vi handlede også ind sammen i et apotek på Mallorca.

Flere spørgsmål koncentrerede sig også om nutidens ryttere - kan vi forvente en ren sport?

- Doping har eksisteret i cykelsporten siden Tour de Frances opstart i 1903 og er der med stor sikkerhed også i dag. Det vil tage lang tid at ændre en kultur, og der vil altid være ryttere i feltet, der har ekstrem meget lyst til at vinde og derfor vil være villige til at bryde reglerne, påpegede Michael Rasmussen.

Han kunne dog ikke svare konkret, men blot med en let skepsis, da han blev spurgt, om han tror, at store ryttere som Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali er dopede.

- Jeg håber det ikke. Problemet er, at de har historikken imod sig. I særdeleshed når de vælger at køre hurtigere op ad bjergene end Lance Armstrong, Ivan Basso, Jan Ullrich og mig selv.

Riis skjulte sandheden: Her er hans nye doping-afsløring

Derimod mener han, at det er sikkert nok at melde sit barn ind i den lokale cykelklub.

- Jeg tror ikke, at doping er særlig udbredt i dansk landevejscykling. Hverken nu eller for ti år siden. Rytterne stifter typisk først bekendtskab med doping på professionelt niveau, og derfor kan man trygt sende sit barn ned i den lokale cykelklub uden frygt for, at han kommer hjem med stikmærker i armen.

Riis fik raserianfald på Tour-vinder

Hør Ekstra Bladets Brian Askvig fortælle om Bjarne Riis' rolle i dopingsagen herunder:

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+