Her er Tinkovs 'nye Riis'

Oleg Tinkov har udnævnt den nye 'over-sportsdirektør' for Tinkoff-Saxo

Steven de Jongh bliver ny leder af gruppen af sportsdirektører hos Tinkoff-Saxo. (Foto: AP)
Steven de Jongh bliver ny leder af gruppen af sportsdirektører hos Tinkoff-Saxo. (Foto: AP)

Oleg Tinkov har været sjældent klar i mælet efter, at Bjarne Riis i den forløbne uge fik sparket som manager hos Team Tinkoff-Saxo.

Tidligere tiders struktur med en manager ala Riis i følgebilen, der styrer slagets gang 'fra oven' i kraft af sin erfaring og intuition er et bedaget levn fra fortiden.

Se også: Sagan lader sig ikke presse af Tinkov

I stedet skal der spilles 'moneyball', hvor iskolde analytikere som direktør Stefano Feltrin skal udstede retningslinjerne fra kontoret med udgangspunkt i statistik og analyser.

Men Tinkov er naturligvis ikke i gang med at afskaffe sportsdirektørerne helt.

Og fredag meddeler Tinkoff-Saxo, at hollandske Steven de Jongh overtager en del af af det resort-område, Bjarne Riis efterlader, som chef for gruppen af sportsdirektører.

Han får ansvaret for den strategiske langtidsplanlægning af holdets program, men Feltrin som 'general manager' får en mere aktiv rolle i den sportslige ledelse end hidtil.

Se også: Fatter ikke Tinkov: Se på sejrene

En struktur, der harmonerer bedre med Tinkoffs moderne filosofi.

- For at forblive på toppen, må vi hele tiden forbedre os. Vi kan simpelthen ikke stå stille og se på, mens konkurrenterne når vores niveau. Derfor iværksætter en ledelses-struktur, hvor tanken om en 'team manager' (Bjarne Riis' funktion - red.) ikke eksisterer. Som Oleg Tinkov sagde, så hørte det til den gamle tankegang, der ikke længere er holdbar, siger Stefano Feltrin i en pressemeddelelse.

- Vi har et meget stærkt hold af ryttere, der bliver ledt af en fantastisk gruppe sportsdirektører. Steven har bevist sit værd og vi tror, at han er den rette person til at lede gruppen, mens han stadig tager sig af sine daglige aktiviterer. Jeg får også en mere aktiv rolle, hvor jeg deler den arbejdsbyrde, Bjarne Riis havde, med Steven, forklarer Feltrin videre.

  Den tidligere Tinkoff-Saxo-sportsdirektør Dan Frost tager Bjarne Riis i forsvar. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling - 1. apr. 2015 - kl. 11:21 Svarer igen på Riis-angreb: Her tager Tinkov fejl

34 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere