Annonce:
Annonce:

Her går det galt: Arrangør-bommert sender flere ryttere på flyvetur

Et farligt vejsving blev endestationen for flere ryttere i Tour du Rwanda. Arrangørerne havde ikke afmærket et sving på en nedkørsel og så gik det galt - se klippet i artiklen

Et hurtigt sving i Tour du Rwanda kostede mange mand i asfalten. Foto: AP/Christophe Ena
Et hurtigt sving i Tour du Rwanda kostede mange mand i asfalten. Foto: AP/Christophe Ena
Annonce:
Følg Cykling

Nedkørsler er noget af det mest spektakulære i cyklingens verden - men det kan også være noget af det farligste.

Hastighederne er høje, og rytterne udviser ofte ekvilibristisk køreteknik, når de navigerer rundt i felterne med op mod 100 km/t.

Det hjælper også en hel del, når løbsarrangørerne sørger for, at farlige sving og andre faremomenter er godt afmærket - og at der foran rytterne kører en løbsmarshall, der så at sige udstikker kursen for de forreste uden at pace.

Hele den del af cykelløbet manglede tilsyneladende på sjette og næstsidste etape af det afrikanske etapeløb Tour du Rwanda.

Annonce:

Indrømmet, vi taler ikke just kalenderens største løb, men faktisk er der kun et enkelt etapeløb på det afrikanske kontinent, der har en højere status. Og med afrikansk cykelsport i eksplosiv vækst er der stort fokus på løbene - men åbenbart ikke helt endnu på sikkerheden.

For under en nedkørsel på de 86 km fra Kayonza til hovedstaden Kigali gik det galt.

Et højresvingt var ikke afmærket eller mandsopdækket af løbsmarshalls med advarselsflag, så rytterne gik ind i det med alt for høj hastighed.


Det resulterede i flere voldsomme styrt, hvor rytterne blev kastet af cyklerne, der fløj rundt mellem hinanden og smadrede mod jorden.

Værst så det ud til at gå amerikanske Brett Wachtendorf fra det lille canadiske mandskab LowestRates.ca (han er iført lyseblåt og gult og styrter godt et halvt minut inde i klippet)

Han ramte jorden hårdt, da han røg ned og blev desuden påkørt, mens han lå ned. I øvrigt tilsyneladende til publikums udelte begejstring. I hvert fald stiger stemningen markant, da ulykkerne indtræffer.

Adskillige ryttere styrtede i svinget og i alt tre mand udgik derefter.

Annonce:

Etapen blev i øvrigt vundet af Metkel Eyob, der kører for Dimension Datas udviklingshold, Dimension Data for Qhubeka. Det gjorde han foran sin holdkammerat Joseph Areruya, der sluttede som samlet vinder af løbet.

Eks-rytter anklager: Cancellara brugte motor

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: