Her kommer ingen sprintere i mål: Brutal VM-rute lækket

VM 2018 i østrigske Innsbruck bliver det hårdeste VM nogensinde, hvis ruten ender med at blive som den netop lækkede plan

VM i 2018 bliver et løb for bjergspecialister som Chris Froome og Nairo Quintana - her fra sommerens Tour de France. Foto: AP/Christophe Ena
VM i 2018 bliver et løb for bjergspecialister som Chris Froome og Nairo Quintana - her fra sommerens Tour de France. Foto: AP/Christophe Ena

VM er for mange cykelryttere et af sæsonens absolutte højdepunkter. Ruten er dog altafgørende for, om det er de tunge sprintere, de noget lettere puncheurs eller de fjerlette sprintere, der kan smile bredest.

Når VM bliver kørt i Tirol i 2018, så er det kun de sidstnævnte, der kan tillade sig at være tilfredse. For kommer ruten til at følge de foreløbige lækkede oplysninger fra cykel-bloggen Lasterketa Burua, så bliver den brutal.


De 269 km byder ifølge personens oplysninger på mange stigninger i en kategori, hvor det kun er de rene klatrere, der kan sidde med, når der bliver lukket op for gassen. Hele syv gange skal feltet op over en otte km lang stigning på næsten seks i gennemsnitlig stigningsprocent.

Desuden bliver der i finalens 64 km to gange skudt en mindre, men voldsomt eksplosiv stigning ind (tre km med over 11 procent i snit), der nok skal ryste feltet godt rundt.


I alt byder ruten på mere end 4500 højdemeter - hvilket er i tråd med det, arrangørerne tidligere har lovet - og det vidner om en meget hård dag i Alperne - og den måske hårdeste VM-rute nogensinde.

Cykel-afficionados husker formentlig den vilde rute ved VM i 1995 i Duitama i Colombia, hvor stigningen El Cogollo skulle forceres 15 gange.

Her var der også ca. 4500 højdemeter fordelt på 265 km, og det endte med, at blot 17 af de 98 startende ryttere kom i mål med spanske Abraham Olano som ny verdensmester foran landsmanden Miguel Indurain og italienske Marco Pantani.

Set med danske øjne vil det formentlig kun være Jakob Fuglsang eller Jesper Hansen, der kan sidde med i en eventuel finale i 2018 - men de øvrige danskere kan naturligvis håbe på, at ruten bliver ændret lidt, som det har været tilfældet i både 2016-udgaven og til det kommende VM i Bergen til september.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere