Historisk dansk triumf: Valgren smadrer alle i Amstel Gold Race

Michael Valgren leverede karrierens største resultat, da han søndag vandt Amstel Gold Race efter fornemt samarbejde med Jakob Fuglsang

Michael Valgren triumferede i Amstel Gold Race. Foto: Marce van Hoorn/Ritzau Scanpix
Michael Valgren triumferede i Amstel Gold Race. Foto: Marce van Hoorn/Ritzau Scanpix

Michael Valgren er vinder af Amstel Gold Race.

Den danske Astana-rytter viste kæmpe format og kørte karrierens største triumf hjem, da han selv tog initiativet i finalen og stak af sted fra favorit-gruppen for senere at slå Roman Kreuziger (Orica-Scott) i spurten.

Med lidt over to kilometer igen forlod danskeren en række store profiler, der blandt andre talte hans egen holdkammerat Jakob Fuglsang, verdensmester Peter Sagan (Boca) og Alejandro Valverde (Movistar)

Førstnævnte havde leveret et fornemt stykke arbejde for sin danske kollega, men da finalen skulle stå, var det naturligvis Valgren selv, der måtte tage teten. Både i forhold til taktik og tråd.

Planen blev at stikke kort før stregen, og her fik han Roman Kreuziger med på slæb.

De to fik slået et afgørende hul, og selv om duoen blev jagtet vildt af Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida), stod det klart, at tjekken og danskeren skulle kæmpe om triumfen.

Her valgte Valgren nok engang at komme med udspillet og åbnede spurten. Det blev belønnet, da der ganske enkelt var mere at give af på de sidste og afgørende meter.

Udbyttet af anstrengelserne blev en historisk triumf for Valgren, der er den første dansker til at vinde Ardennerklassikeren, siden Bjarne Riis gjorde det i 1997.

Astana-profilen fortsætter dermed de fine takter i 2018, hvor han i februar vandt sin - indtil i dag - største sejr ved at køre først over stregen i Omloop Het Nieuwsblad.

BLÅ BOG: Amstel-vinderen Michael Valgren

Navn: Michael Valgren Andersen.

Født: 7. februar 1992 (26 år).

Nationalitet: Dansker.

Hold: Astana (siden 2017).

Professionelle sejre: 6.

- Vinder af Amstel Gold Race (2018).

- Vinder af Omloop Het Nieuwsblad (2018).

- Samlet vinder af Postnord Danmark Rundt (2016).

- 3. etape i Postnord Danmark Rundt (2016).

- Samlet vinder af Post Danmark Rundt (2014).

- Vinder af DM på landevej (2014).

Kilde: Procyclingstats.com.

Se også: Fuglsang regner ikke med Froome i Touren

Se også: Landstræner efter kraftpræstation: - En ny gylden generation  

Chris Froome hæver Tourens største check på 500.000 kroner for at vinde løbet. Foto: AP/Christophe Ena Sport og Spil Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!  

149 kommentarer
Vis kommentarer