Hollandsk sejr på Vueltaens enkeltstart - dansker i top ti

Rohan Dennis var hurtigst på en dag, hvor danske Kasper Asgreen leverede en fornem enkeltstart i Vueltaen

Rohan Dennis kunne fejre sejren på tirsdagens enkeltstart. Foto: Ritzau Scanpix
Rohan Dennis kunne fejre sejren på tirsdagens enkeltstart. Foto: Ritzau Scanpix

Australske Rohan Dennis (BMC) var suveræn, da der tirsdag blev kørt enkeltstart i Vuelta a España.

På løbets 16. etape pumpede den australske mester så meget kraft ud i pedalerne, at han vandt med hele 50 sekunder ned til nummer to, som var den spanske mester Jonathan Castroviejo (Sky).

Rohan Dennis' vindertid lød på 37 minutter og 57 sekunder, og dermed sikrede han sig sin anden etapesejr i dette års udgave af det spanske etapeløb, da Dennis også vandt enkeltstarten på 1. etape i Malaga.

Quick-Step-danskeren Kasper Asgreen leverede en flot enkeltstart og satte på et tidspunkt under etapen bedste tid.

Blandt andet kørte den tidligere EM-guldvinder i enkeltstart for U23-ryttere hurtigere end Lotto Soudal-rytteren Victor Campenaerts, der de seneste to år har vundet EM-guld i enkeltstart.

Asgreen kørte ruten på 39 minutter og 7 sekunder, og det rakte til en tiendeplads på etapen med 1 minut og 10 sekunder op til Rohan Dennis.

Rytterne skulle efter hviledagen ud på en ensom affære, som en enkeltstart altid er.

32 kilometer skulle tilbagelægges mellem Santillana del Mar og Torrelavega ved den nordspanske kyst.

Halvvej igennem løbet lå Kasper Asgreen stadig godt til på femtepladsen, men til sidst i løbet, måtte danskeren, der i marts i år stadig kørte på kontinentalniveau for Team Virtu, se sig dumpe længere tilbage.

I det samlede klassement var det en god dag for Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo).

Hollænderen kørte sig til en femteplads på etapen, og dermed stemplede Kruijswijk for alvor ind i det samlede klassement.

Her fører Simon Yates (Mitchelton-Scott) stadig, og han udbyggede den samlede føring med sin 13.-plads efter Dennis.

Kruijswijk kørte sig på en samlet tredjeplads med 52 sekunder op til Yates, mens Alejandro Valverde (Movistar) tabte 40 sekunder til Kruijswijk og i stedet tog næsten et minut på holdkammeraten Nairo Quintana.

Valverde ligger nu samlet nummer to 33 sekunder efter Yates, mens Quintana samlet er nummer fire og har et minut og 15 sekunder op til Simon Yates.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Rosenborgs spillerkoordinator, Harald Pedersen, fortæller om det videre forløb for Bendtner. Foto: Lars Poulsen Skandinavien Skæbnedag for Bendtner: Her kommer meldingen

Intl. fodbold Europæiske topklubber bekræfter: Ny stor turnering på vej

Tjekkiet med en chance, dog tabte mandskabet alligevel 5-1, og landstræner Karel Jarolim blev fyret få timer efter. Foto: Sergey Pivovarov/AP. Landsholdsfodbold Får sparket efter historisk nederlag: - Jeg fortjener en offentlig henrettelse

Sport og Spil Chris Froome: Så meget tjener den upopulære cykelstjerne med den bizarre baggrund

Émilien Amaury overværer finalen på Tour de France 1976 i Paris. Foto: Francois LOCHON/Gamma-Rapho via Getty Images Sport og Spil Spillede dobbeltspil: Tour-boss bekæmpede nazister i det skjulte

Chris Froome hæver Tourens største check på 500.000 kroner for at vinde løbet. Foto: AP/Christophe Ena Sport og Spil Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

1 kommentar
Vis kommentarer