Hollandsk topdoper får licens som sportsdirektør

Michael Boogerd, som har tilstået omfattende dopingmisbrug på Rabobank som aktiv rytter, kan omsider arbejde på det nye Roompot-hold

Hollænderen Michael Boogerd, som var en af de store stjerner på det gennemdopede Rabobank-mandskab, har fået lov at arbejde som sportsdirektør. (Foto: AP).
Hollænderen Michael Boogerd, som var en af de store stjerner på det gennemdopede Rabobank-mandskab, har fået lov at arbejde som sportsdirektør. (Foto: AP).

I halvandet år har den hollandske eks-cykelrytter og nationalhelt Michael Boogerd haft truslen om en dopingkarantæne hængende over hovedet, og det har forhindret ham i at tiltræde et job som sportsdirektør på den nye Roompot Orange-hold.

Nu lysner det imidlertid for Boogerd, som i marts sidste år i kølvandet på holdkammeraten Michael Rasmussens dopingafsløringer krøb til korset og indrømmede, at også han havde brugt ulovlig medicin og ulovlige metoder i jagten på sejre.

Michael Rasmussen er manden, der ikke knækker. Trods en spektakulær nedtur (Foto: Ernst van Norde) Sport og Spil Michael Rasmussens spektakulære nedtur

Det belgiske cykleforbund har tildelt ham en midlertidig licens, og forbundet meddeler ifølge ad.nl i en pressemeddelelse, at sagen mod ham stadig efterforskes af UCI. Det belgiske forbund er indblandet, fordi Boogerd ifølge ad.nl er bosat i Belgien.

Roompot Orange er et nyt prokontinental-hold (sportens 2. division), som udelukkende består af hollandske ryttere og sportsdirektører. Sammen med Boogerd udgør de tidligere topryttere Jean-Paul van Poppel og Erik Breukink lederstaben på holdet.

Erik Breukink i sine velmagtsdage som boss på Rabobank. Siden blev han fyret, men nu er han på vej tilbage som teamchef. (Foto: Claus Bonnerup). Cykling Ofrede Kyllingen: På vej med nyt hold

Jean-Paul van Poppel var en af Hollands bedste sprintere, da han var aktiv fra midten af 1980'erne. Han er far til prof-rytterne Boy og Danny van Poppel, som kører for Trek Factory Racing.

Erik Breukink sluttede i 1990 som nummer tre i Tour de France, og han var en fremtrædende figur på det gennemdopede Rabobank-mandskab i rollen som sportsdirektør.

Michael Boogerds første opgave som sportsdirektør bliver ifølge ad.nl i etapeløbet Etoile de Bessèges, som begynder 4. februar.

Det pinte Boogerd at blive kaldt 'doper' af en lille dreng. (Foto: AP) Cykling 8-årig dreng fik dopingsynder til at tilstå

0 kommentarer
Vis kommentarer