Holm og Cavendish skilles fra nytår

Brian Holm fortsætter yderligere to år som sportsdirektør på Etixx-Quick-Step, hvor han har arbejdet tæt sammen med sin gode ven Mark Cavendish. Holdet får ny topsprinter i form af Marcel Kittel

Brian Holm og Mark Cavendish har været nære venner i flere år. Her fejrer de Cavendish' VM-guld i København i 2011 sammen med Cavendish' kæreste og senere kone, Peta Todd. (Foto: Kenneth Meyer).
Brian Holm og Mark Cavendish har været nære venner i flere år. Her fejrer de Cavendish' VM-guld i København i 2011 sammen med Cavendish' kæreste og senere kone, Peta Todd. (Foto: Kenneth Meyer).

Supersprinteren Mark Cavendish forlader ved nytår det belgiske storhold Etixx-Quick-Step, og han siger dermed også farvel til sin gode ven og sportsdirektør Brian Holm. Danskeren har nemlig netop forlænget sin kontrakt med Etixx-Quick-Step, selv om han havde mulighed for at følge med Cavendish.

- Jeg har altid prædiket, at man aldrig skal skabe personlige relationer på et cykelhold, for der kommer altid på et tidspunkt et anbefalet brev med en opsigelse. Intet varer evigt i cykelsporten, så man skal ikke knytte for stærke bånd, siger Brian Holm til Ekstra Bladet.

- Men alligevel har jeg selv gjort det på Etixx-Quick-Step. Jeg arbejder sammen med folk, som jeg har relationer til fra 1980’erne, da jeg boede i Belgien, og jeg er meget glad for at arbejde her.

Se også: Mark Cavendish skifter til afrikansk hold

Holm annoncerer sin kontraktforlængelse samtidig med, at holdet præsenterer topsprinteren Marcel Kittel som ny mand i Etixx-trøjen fra nytår. Kittel har haft en skidt sæson og har fået lov at bryde sin kontrakt med Giant-Alpecin for at fortsætte på det belgiske hold.

- Jeg kender ikke Kittel, og jeg ved ikke, om jeg kommer til at arbejde sammen med ham. Men jeg glæder mig da til at få ham på holdet, siger Brian Holm.

Han har ikke vægtet det sportslige højest i sine overvejelser om fremtiden. Vigtigst har det været, at han glæder sig til at møde på arbejde, siger han.

- Mit job handler ikke kun om Tour de France og om at få rytterne til at vinde. Det er en hverdag, hvor jeg sidder i en bil i time efter time med en mekaniker, og hvor alle fra buschaufføren til kontordamerne er gode kolleger, siger Holm.

Se også: Tinkov lufter ønskelisten: Drømmer om Brian Holms stjerne

- Det, der har betydet mest for mig, er, at jeg kan være sikker på, at jeg kan gå glad på arbejde også i fremtiden. Jeg ville ikke løbe risikoen for at få nogle dårlige kolleger, som jeg ville blive træt af bare at se på.

Selv om hans beslutning om at blive på det belgiske hold ’lå lige til højrebenet’, som han siger, har det været svært at bryde rent arbejdsmæssigt med Mark Cavendish. De to har arbejdet sammen i mange år på først HTC-Columbia og siden Etixx-Quick-Step, men nu er det altså slut.

- Cavendish har betydet noget helt specielt for min karriere som sportsdirektør. Vi har et nært forhold, og det er lidt som at blive skilt fra sin kæreste, at vi nu ikke skal arbejde på samme hold, siger Holm.

- Det er ikke sjovt. Men livet går videre, siger Brian Holm.

Se også: Cavendish blev mobbet til sejren

2 kommentarer
Vis kommentarer