Husker du Stigs mareridt? Han er et mirakel

To et halvt år efter voldsom ulykke er Lotto Soudal-rytter tilbage i sadlen

To et halvt år efter ulykken kunne Stig Broeckx igen sætte sig i sadlen (Foto: All Over Press)
To et halvt år efter ulykken kunne Stig Broeckx igen sætte sig i sadlen (Foto: All Over Press)

Her er et billede af et sandt mirakel.

To et halvt år efter, at danskeren Lars Bak tidligere holdkammerat hos Lotto-Soudal Stig Broeckx blev ramt af en motorcykel under en etape i Belgien Rundt og efterfølgende lå flere måneder i koma, var han forleden tilbage på cyklen.

Et mirakel, som han har valgt at dele på Intragram.

Han var den af mange ryttere, som blev værst medtaget, da to af de ledsagende motorcykler kørte alt for vildt under den fjerde etape af Belgien Rundt på en rundstrækning omkring Velviers nær grænsen til Tyskland.

Motorcyklerne var skyld i et massestyrt med 19 ryttere impliceret.

11 af dem kom på hospitalet, og værst medtaget af alle var Stig Broeckx, som straks blev kørt til et hospital i Aachen i Tysjkland for bagefter at blive overflyttet til en specialafdeling  i Gent.

I flere måneder lå den unge Lotto Surdal-rytter i koma, og de første bulletiner fra cykelholdet var absolut ikke opmuntrende.

Der var blandt andet meldt ud, at han hverken reagerede på lys eller bevægelse, og det var usikkert, om han overhovedet ville komme til bevidsthed.

- Han lå som en anden grøntsag, lød det.

Efter hospitalsopholdet blev Stig Broecks overflyttet til et behandlingshjem, hvor der er sket et mirakel.

Næsten lige som den danske triatlet Camilla Pedersen.

Nu er Stig Broeckx kommet så langt i genoptræningen, at han forleden kunne cykle for første gang i skoven.

Han har blandt andet genoptrænet med supersprinteren Andre Greipel, der i år måtte trække sig fra Tour de France på kongeetapen.

Sidstnævnte er sammen med Lars Bak blandt de mange ryttere, som efter sæsonen har forladt det belgiske cykelmandskab og fundet nye hold til den kommende sæson.

Stig Broeckx er endelig vågnet af sin koma efter sit voldsomme styrt i Belgien Rundt sidst i maj. Foto: All Over Press Cykling Cykelrytter i koma i et halvt år: Nu er han vågen

Den 26-årige Lotto-rytter ligger stadig i koma efter sit styrt ved Belgien Rundt. (Foto: Alloverpress) Cykling Skidt nyt: Svære hjerneskader til ung cykelrytter

Lotto-Soudal-teammanager Mark Sergeant (tv.), pressechef Arne Houtekier (midt) og endnu en Lotto-medarbejder forlader lørdag klinikken, hvor Stig Broeckx blev indlagt. (Foto: Zuma Press). Cykling Lotto-rytter svæver mellem liv og død

1 af 2 Stig Broeckx er et sandt mirakel (Foto: All Over Press)
2 af 2 To et halvt år efter ulykken kunne Stig Broeckx igen sætte sig i sadlen (Foto: All Over Press)
0 kommentarer
Vis kommentarer