I professionel debut: Dansk talent har samlet sejr inden for rækkevidde

Mads Würtz sluttede som nummer fem på 4. etape i Etoile de Bessèges og ligger samlet toer inden enkeltstart

Danskeren ligger toer, 17 sekunder efter førende Lilian Calmejane. Arkivfoto: Jonas Olufson
Danskeren ligger toer, 17 sekunder efter førende Lilian Calmejane. Arkivfoto: Jonas Olufson

Den unge danske cykelrytter Mads Würtz Schmidt (Katusha) stak endnu en gang snuden frem ved det franske etapeløb Etoile de Bessèges, hvor 4. etape lørdag bød på 153 kilometer fra Chusclan til Laudun L'Ardoise.

Danskeren sluttede på femtepladsen i den afgørende spurt, hvor franske Arnaud Demare (FDJ) kørte først over målstregen.

Würtz, der sluttede på andenpladsen på 3. etape, ligger fortsat nummer to i den samlede stilling, 17 sekunder efter Lilian Calmejane (Direct Energie).

Der er tale om danskerens første løb som professionel, og derfor er det ganske imponerende, at han har den samlede sejr inden for rækkevidde.

Han står med gode kort på hånden inden den sidste etape søndag, da rytterne slutter af med en enkeltstart. Det er en disciplin, som Würtz er specialist i, dog er afslutningen på søndagens enkeltstart en af de skrappere. En stejl afslutning på omkring to kilometer venter med stykker på over 15 procent, og det er ikke ligefrem der, den unge dansker har sin force.

Sidste år sluttede han som samlet nummer tre i Post Danmark Rundt, hvor han vandt ungdomskonkurrencen. Han vandt desuden løbets enkeltstart.

Han vandt derudover for U23-rytterne både DM i enkeltstart og linjeløb.

Se også: Hylder dansk juvel: Han har ingen grænser

Se også: Nu forklarer Astana-bølle sit overfald

Chris Froome fører 2015-feltet an i Paris. Ifølge programmet 60 minuttes skulle 12 ryttere fra det års løb have benyttet motordoping. Ingen ryttere er dog navngivet. Foto: AP Cykling - 30. jan. 2017 - kl. 07:43 TV-program chokerer: 12 ryttere brugte motordoping i Touren

Caroline Wozniacki har tjent over 150 millioner kroner i rene præmiepenge. Senest vandt hun en turnering i Hongkong, og selvfølgelig er sponsorer som Rolex og Adidas med på billedet. Foto: AP Sport og Spil Pengenes Top 20: Caroline giver stadig drengene baghjul

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere