I sne og slud fik Sky deres monument

Hollandske Wout Poels sørgede i Liège-Bastogne-Liège for, at Team Sky fik deres første monument-sejr i 34. forsøg

Wout Poels var lige nøjagtig stærkere end Michael Albasini. (Foto: Polfoto/L'Equipe)
Wout Poels var lige nøjagtig stærkere end Michael Albasini. (Foto: Polfoto/L'Equipe)

Team Sky har prøvet at vinde det meste.

Siden begyndelsen i 2010 har det britiske mandskab vundet Tour de France tre gange og krydret det med med et hav af sejre i mindre etapeløb og endagsløb.

Men en ting mangler: Sejr i et af cykelsportens fem monumenter - de største af klassikerne.

Den kunne søndag krydses af mangel-listen, da hollandske Wout Poels var hurtigst i den firemandsgruppe, der kort før mål trådte væk i Liège-Bastogne-Liège.

I 34. forsøg lykkedes det altså for Team Sky - og det endda i et løb, hvor Poels ikke var blandt forhåndsfavoritterne.

Alligevel blev han den første hollandske vinder af løbet siden 1988, da han uimodståeligt holdt Michael Albasini (Orica-GreenEdge), Rui Costa (Lampre-Merida) og Samuel Sanchez (BMC) bag sig på opløbet i Liège-forstaden Ans.

Her var der også et beskedent håb om et godt dansk resultat, da Michael Valgren indtil allersidste stigning et par km før mål sad med blandt de 25, der skulle kæmpe om sejren.

Danskerens kræfter slap dog op på Rue Naniot, hvor de fire i det afgørende ryk kørte væk.

Dagen igennem havde La Doyenne, 'Den gamle dame', som løbet kaldes, budt på isnende koldt vejr. Gennem det østlige Belgien måtte rytterne kæmpe sig gennem regn, slud og sne. Ja, faktisk var der så meget sne i området, at løbet blev forkortet til 248 km, da dele af ruten ganske enkelt var for ufremkommelig.

Det holdt dog ikke lykkeriddere fra at gøre et forsøg.

Dagens udbrud holdt således indtil foden af den legendariske stigning La Redoute, hvor gruppen eksploderede, og rytterne blev en efter en inhaleret af feltet med Alejandro Valverdes Movistar som træk-lokomotiv.

Så var der samling ved opstigningen til Roche-aux-Faucons, hvor tempo fra Etixx-QuickStep tog toppen af lysten til at træde væk.

Det betød, at det var et stort felt, der ramte den næstsidste stigning, Saint-Nicolas.

Her blev hanerne for alvor åbnet med angreb fra Astana-rytteren Diego Rosa og Ilnur Zakarin (Katusha). De blev hentet på den våde og vanskelige nedkørsel. Og så kunne de ca. 25 mand - inklusive Michael Valgren - afgøre løbet imellem sig på den sidste stigning, den nye Rue Naniot med brosten.

Det udnyttede Wout Poels til at skrive sig ind i historiebøgerne som den 102. vinder af løbet - og altså den første Sky-rytter øverst på podiet i et af cykelsportens fem monumentale klassikere.

0 kommentarer
Vis kommentarer