I spil til historisk hæder

Verdensmester Mads Pedersen og Jakob Fuglsang har chance for at vinde Velo d'Or-prisen som den første dansker

Mads Pedersen er i spil til den store pris. Foto: Tariq Mikkel Khan
Mads Pedersen er i spil til den store pris. Foto: Tariq Mikkel Khan

To danske cykelryttere er i blandt de 12 nominerede, der er i spil til at få overrakt den prestigefyldte Velo d'Or-pris som årets bedste cykelrytter i 2019.

Mads Pedersen (Trek), der for otte dage siden blev den første danske verdensmester i herrernes VM-linjeløb, og Jakob Fuglsang (Astana) er således i det nominerede dusin.

Prisen, som det anerkendte franske Velo Magazine har uddelt siden 1992, er aldrig gået til en dansker. Bjarne Riis var tættest på i 1996, da han tidligere på året havde vundet Tour de France.

Sidste år var Michael Valgren nomineret, men her gik prisen til spanieren Alejandro Valverde, der kort forinden var blevet verdensmester.

Jakob Fuglsang har kørt en ekstraordinær sæson. Foto: Getty
Jakob Fuglsang har kørt en ekstraordinær sæson. Foto: Getty
 

Mens Mads Pedersen har gjort sig bemærket ved at vinde VM, har Fuglsang strålet med sejre i Liège-Bastogne-Liège, Criterium de Dauphine samt en etape i Vuelta a Espana samt en række flotte podiepladser.

De øvrige nominerede til prisen er Julian Alaphilippe, Egan Bernal, Richard Carapaz, Remco Evenepoel, Caleb Ewan, Philippe Gilbert, Mathieu van der Poel, Primož Roglič, Elia Viviani og den kvindelige Annemiek van Vleuten.

Verdens mesteren er blevet fejret i stor stil efter sin historiske præstation. Foto: Tariq Mikkel Khan Cykling Dansk verdensmester betaler prisen: Udgår med sygdom

Mads Pedersen kan nyde regnbuetrøjen frem til næste års VM. Foto: Jonas Olufson Cykling Særlig gave til Mads Pedersen efter VM-triumf

De to cykelryttere Florian Sénéchal og Max Walscheid kom ikke godt ud af det med hinanden efter Münsterland Giro. Foto: Christophe Ena/AP Cykling Cykelryttere i slagsmål under interview

7 kommentarer
Vis kommentarer