'Igen i dag en fejlslagen taktik'

Cannondale-Garmin har ikke ramt taktikken rigtig hidtil i årets Tour de France

I dag var det Nathan Haas (th.), der dummede sig (Foto: AP)
I dag var det Nathan Haas (th.), der dummede sig (Foto: AP)

Det var varmt, og det var en vild finale, da Tour-feltet kørte 13. etape.

Ed udbrud blev hentet på de sidste 400 meter, og en sej finalestigning gav en vanvittigt spændende finale, som endte med en sejr til BMC's Greg van Avermaet, der slog Peter Sagan på stregen.

Ekstra Bladets Tour de France-ekspert Michael Rasmussen var imponeret af BMC igen i dag, og han mener, at holdet har kørt en flot Tour indtil videre. Han uddeler roser til dem i sin daglige etapevurdering.

Her følger Michael Rasmussens Top og Flop

Dagens Top: BMC. Man må bare sige, de timer den fuldstændig korrekt. De er ikke med i føringsarbejdet hele dagen, men kører deres to vigtige mand frem og afleverer dem perfekt, fordi holdet er friske. De andre hold har jo siddet derude hele dagen og brugt folk op i føringsarbejdet, og så har de måske manglet en mand til at køre dem frem. Det kan være prisen, når man tager ansvaret derude. Og så har det bare været en møghård og ubehagelig dag.

- Der er også generel ros til de hold, der har trukket igennem dagen. De henter dem 300-400 meter fra stregen, det er godt regnet ud. Det kan dog godt være Oleg Tinkov ikke er helt tilfreds. Nu er det ikke kun danske sportsdirektører og ryttere der ryger i den russiske skraldespand. I dag var det også dansk hardware, kan jeg se, siger Rasmussen med henvisning til Tinkovs tweet:

Dagens Flop: Nathan Haas. Igen i dag var det nok en fejlslagen taktik hos Cannondale. Han angriber for tidligt og koger ude foran, og de kræfter, han brugte der, manglede han så til sidst, hvor han ikke kunne sidde med. Det er typisk for Cannondale, at de endnu en gang kører sig selv ud af kampen om etapesejren, mener Rasmussen.

Michael Rasmussen er i øvrigt landet i Touren nu, og er med Ekstra Bladet hele vejen rundt, til Tour-feltet rammer Paris..

0 kommentarer
Vis kommentarer