Ikke godt nok: Der skal du fanme sidde med Fuglsang

Jakob Fuglsang havde en regulær offday, og det betyder en placering direkte i Michael Rasmussens 'skammekrog'

På en glohed eftermiddag i det sydfranske reddede den unge polak Rafal Majka Tour de France for det tidligere danske cykelhold Tinkoff-Saxo.

En fornem indsats i Pyrenæerne sikrede Majka en fornem etapesejr og stor jubel i Tinkoff-Saxo-lejren.

Også Ekstra Bladets Tour de France-ekspert Michael Rasmussen var imponeret over Majkas bedrift. Han er helt med på præmissen om, at en etapesejr i bjergene redder holdets Tour.

Sådan Rafa! (Foto: AP) Cykling Majkas mesterstykke: Kongen af Pyrenæerne

Derfor er det naturligvis også polakken, der indtager 'Dagens Top' hos Rasmussen.

Dagens Top: Rafal Majka. Det var sgu flot kørt. Majka redder Saxos Tour. Det er ham, de skal sætte deres lid til, og han lader til at være utrolig holdbar. Han har gjort præcis ligesom sidste år, smider en time i den første uge, og så er der frit spillerum for at tage ud og jagte en ny bjergtrøje og nogle etapesejre.

- Contador ligner ikke en mand, der ender på podiet, som det ser ud nu, så jeg tror, at Majka går efter den prikkede bjergtrøje igen, siger Rasmussen.

Mens Majka kørte forlæns op ad bjergene, så gik det snarere baglæns for danske Jakob Fuglsang.

Den danske Astana-rytter, der ellers var blevet tildelt kaptajn-rollen på holdet, blev hægtet totalt af i dag og havde en offday af de store. Han kom i mål i samme tid som Lars Bak, mere end 15 minutter efter dagens polske vinder.

Fuglsangs bedrift får ikke mange rosende ord med på vejen fra Kyllingen

Dagens Flop: Jakob Fuglsang. Tourmalet krævede sine ofre endnu en gang, og i dag blev det også Jakob. Han må efterhånden have nogle problemer med det bjerg, for det var også der, han fik problemer for et par år siden.

- Derfor går dagens begmand til Jakob. Han skulle fanme kunne sidde med der. Han viste gode takter i går og kørte ret stærkt de sidste 10 kilometer op ad bjerget, men det var så åbenbart også det.

- Han bliver sat, da Astana går frem, men da de så stopper, kører de jo langsomt igen i favoritgruppen, og folk, der blev sat før ham, kommer op igen, så Jakob har fuldstændig smidt den der.

(Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Fuglsang efter nedtur: Vi skal fokusere mere på udbrud

- Der er heller ikke rosende ord til Daniel Martin, for hvordan kunne han lade sejren glide sig af hænde. Det er helt tosset at lade Majka køre så langt væk, og så lukke over et minut på det sidste bjerg. Det er ikke særlig konsekvent. To andenpladser og en fjerdeplads har har nu, men han har aldrig været tæt på en etapesejr. Hans timing har ikke været god endnu, men lur mig, om han ikke er der igen på lørdag, når etapen slutter i Mende, siger Rasmussen

Også han ærgrer sig i øvrigt over den manglende angrebslyst blandt favoritterne. Ingen angreb på den gule trøje så vi i dag.

- Nej, det var en forspildt chance. Det er jo spild af et godt bjerg, at der ikke bliver kører op ad Tourmalet. Det er måske Tourens hårdeste stigning, så det er synd, at den ikke bliver brugt.

40 kommentarer
Vis kommentarer