Annonce:
Annonce:

Imponerende! 'Han sad jo og lignede noget, der var løgn'

Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen var imponeret over den kampvilje, som Bauke Mollema lagde for dagen, men han undrede sig samtidig over favoritterne, der aldrig udnyttede Froomes svære situation

Starten af etapen lugtede ikke ligefrem af en Mollema-sejr. Foto: AP
Starten af etapen lugtede ikke ligefrem af en Mollema-sejr. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Det blev en imponerende etapesejr, vi blev vidne til på søndagens 15. etape i årets Tour de France.

Bauke Mollema kastede cyklen ned fra kategori 1-stigningen Col de Peyra Taillade og efterlod sine konkurrenter halsende bagefter i et hæsblæsende kapløb hele vejen ind mod målstregen i Le Puy-en-Velay.

Ingen nåede hollænderen, og han kunne derfor indkassere karrierens største sejr med sin første etapegevinst i Touren nogensinde.

Bagude fik favoritterne også kørt cykelløb, og her blev det mere dramatisk end ønsket for førertrøjen Chris Froome, da han punkterede midt i et angreb fra et meget stærkt AG2R-mandskab.

Aru og co. svigtede, mener Kyllingen. Foto: AP
Aru og co. svigtede, mener Kyllingen. Foto: AP
 

Chris Froome slap dog med skrækken, men hvis det stod til Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen, så havde de resterende favoritter grebet det anderledes an, og så havde Froome ikke været i gult efter etapen.

Annonce:

- Søndag kom Froome i problemer, og det var fint at se, at folk ikke hev i bremsen, da Froome fik uheld. Han forsøgte ganske vist at komme frem og informere om sin punktering, men nåede ikke frem, inden han måtte få nyt hjul. Men alligevel synes jeg, at de andre favoritter fejler.

- De skal køre, da de får besked om, at Nieve slår ud, og Froome sidder alene uden hjælpere, for der ved de, at farten går op hos Froome. Her bør samtlige kaptajner tage ansvar og gøre nøjagtigt det samme og øge tempoet. De er så tæt på toppen, fem minutter mere og så ville Froome have siddet alene over toppen. Og så kunne det være blevet meget dyrt for ham. Vi så jo, at Quintana mistede 2,5 minut nedad, lyder det fra Kyllingen.

Her følger Michael Rasmussens Top og Flop fra 15. etape:

Dagens Flop:
Chris Froomes rivaler

Annonce:

- De fejler alle som en, da Froome sidder bagved. De skulle have været mere klarsynede i det øjeblik, hvor de selv skal træde i karakter. Det er eksempelvis tosset, at Bardet angriber alene. De kunne have kørt Froome bagud med et minut, hvis de havde slået sig sammen.

- Der sidder fire mand, som bør tage action. De havde ikke noget at miste. I værste fald kommer Froome op alligevel. Jeg synes, det er dårligt tænkt af Barde, ARu, Uran, Martin og Yates. De havde fat om bollerne på Froome, kunne de så ikke bare have klemt til.

Dagens Top:
Bauke Mollema

- Det er svært at give den til andre end Mollema, Han sidder ellers og ligner noget, der er løgn allerede op ad den første stigning, men Trek har troet på ham siden morgenstunden.

De holdt de forreste i kort snor, så Mollema fik chancen for at nå op. Derfra tog han selv aktion. Han tog også stort ansvar imellem de to 1.- kategori-stigninger. Han arbejdede lige så meget som fire BMC-mand til sammen, og han tager initivativ og gør det færdigt. Det var meget imponerende og dejligt at se, at initiativ i den grad lønner sig, lyder det fra Kyllingen.

Forrygende Tour-underholdning: Froome fik en alvorlig forskrækkelse

Uroen ulmer på Froomes hold: 'Hvad er det, der foregår'

Det gik galt for den gule trøje: 'Det er umanerligt dumt'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: