Imponeret over gul trøje: Vandt på en anden mands cykel

Michael Rasmussen roser Tony Martins bedrift på dagens brostensetape

Tony Martin var lykkelig på podiet (Foto: AP)
Tony Martin var lykkelig på podiet (Foto: AP)

Så lykkedes det endelig for Tony Martin at komme i gul trøje i Tour de France.

Et veltimet angreb få kilometer fra mål fra en decimeret hovedgruppe var det, der skulle til, da tyskeren fik sin triumf.

Etapesejr og gul trøje, og så endda på holdkammeraten Matteo Trentins cykel efter en punktering små 20 kilometer fra mål, blev dagens høst for Tony Martin, og det vække respekt hos Ekstra Bladet Tour-kommentator Michael Rasmussen.

Kyllingen er begejstret over Martins kørsel, og har naturligvis ham øverst på sin top-liste, mens en rasende franskmand får dagens flop.

I dag blev det Tonys dag (Foto: AP) Cykling Efter kæmpe-fadæse: I dag blev Tony gul

Rasmussen var generelt godt underholdt på dagens etape.

- Vi sad med forhåbninger om et regnvejr og kaotiske tilstande ligesom sidste år, mens Jakob Fuglsang skulle køre i fronten af feltet. Men sådan er det nu en gang ikke hvert år. Og det er egentlig også fint nok.

- For efter de første dage er der allerede store tidsforskelle blandt favoritterne, så det er godt, at det efter i dag forbliver et four horse-race. Det er imponerende, at der kommer sådan en All Star-gruppe til mål. Alle stjernerne er der jo stort set, både bjergrytterne, sprinterne og enkeltstartsrytterne.

Her følger Kyllingens Top og Flop:

Dagens top: Tony Martin. En mand overskygger alle i dag. Han punkterer indenfor de sidste kilometer, låner en anden mands cykel, kører op til feltet, og stikker af til sejr. Det er svært at stikke den.

- Jeg er overrasket over, at han kunne gøre det, fordi der stadig sad hold med folk, der kunne have holdt det sammen. Der var folk nok til at holde tingene samlet. Og John Degenkolb smed vist også med cyklen efter stregen, frustreret over at miste sejren.

- Og så synes jeg jo, at alle klassementsfolkene viser sig fra deres bedste side og sidder der. Nibali får fidusbamsen for sine angreb og Froome ser bare modbydeligt stærkt ud.

- Så jeg synes, det lover godt for resten af Touren, at når de kører så stærkt på noget, de ikke mestrer til daglig, så lover det godt, når de når noget, de faktisk kan. Og så synes jeg også, at vi efterhånden skal tælle Joaquin Rodriguez med i feltet af favoritter. Han vandt i går, og han sidder med i dag. Han er klar.

Dagens Flop: Thibaut Pinot. Det er jo bare en total nedsmeltning. Han var der, men hang med røven i vandskorpen, da han punkterede. Han har tydeligvis været ekstremt presset, siden han reagerede , som han gjorde. Han havde meget lyst til at smide med cyklen, og han nægtede jo også at tage imod et hjul fra en holdkammerat, hvor han fægtede med armene i stedet for at træde.

- Man vinder ikke Tour de France, når man kører finaler sådan. Han er blevet bejler til bjergtrøjen i stedet for, lyder det fra Michael Rasmussen.

15 kommentarer
Vis kommentarer