Ingen som Sagan: Verdensmester tog pressemøde med storm

Man kan næsten ikke andet end holde af Peter Sagan, der på sin helt egen måde leverer både på og af cyklen

Peter Sagan snuppede endnu en VM-triumf til samlingen. Foto: AP
Peter Sagan snuppede endnu en VM-triumf til samlingen. Foto: AP

BERGEN (Ekstra Bladet): Der findes ingen som Peter Sagan i den professionelle cykelverden. Ingen med det talent og overskud, ingen med det ubekymrede sind, og ingen der som ham kan begejstre og underholde, både når han sidder på cyklen, og når han er stået af den.

Se også: Uenighed om dansk finalepanik: Men landstræneren jublede

Selvfølgelig – fristes man til at sige – var det ham, der skrev cykel-historie, da han som den første nogensinde sikrede sig verdensmesterskabet tre år i træk. Det er ganske sensationelt, og derfor ville alle naturligvis gerne have en bid af ham efterfølgende.

Så det officielle pressemøde trak ud. Og trak ud. Men da kongen arriverede, svigtede han ikke. Han tog simpelthen pressemødet med storm – allerede fra første spørgsmål. Læs bare med her:

- Det er meget dejligt at skrive historie. Jeg ved ikke, om det ændrer noget i verden, men jeg er meget tilfreds med resultatet, lød det første svar.

Derpå gik mikrofonen videre til en ny journalist, hvor Sagan straks smed det første store guldkorn

- Hey, du ligner Wiggins, lød det fra Sagan med reference til den britiske Tour de France-vinder anno 2012 Bradley Wiggins.

Derpå blev Sagan spurgt, om dagens sejr var en dejlig revanche for sommerens Tour-exit, hvor han blev smidt ud af løbet for ureglementeret kørsel i en massespurt.

- Det tænkte jeg slet ikke på. Det er ikke for at få revanche. Jeg har vundet det to gange og ville gerne vinde igen. Når der sker noget dårligt, sker altid noget godt bagefter. Så man skal altid være optimistisk. Og I skal ikke være så kede af det, nu får i lov til at se den Europamester-trøjen på landevejene næste, lød det fra Sagan.

Sagan vandt EM sidste år, men da VM-trøjen rangerer højere end EM-trøjen, har vi ikke set trøjen i noget cykelløb i år. Det kommer vi i 18, da Kristoff, som vandt EM i Herning i år, blev slået på målstregen søndag.

Det virker som om, Sagan kan vinde på hvilken som helst rute, VM-feltet bliver smidt ud på. Næste års VM-rute ser dog for bjergrig ud for en type som Sagan. Det tog han dog ikke tungt.

- Det er bare godt, hvis den ikke ligger til mig, så kan jeg tage en længere ferie, lød det med nok et smil og det klassiske grin fra slovakken.

Så kom spørgsmålet om, hvorvidt det var bevidst, at han sad i Kristoffs hjul ind i spurten, og konklusionen fra slovakken var, at det var det rette hjul at sidde på, hvorpå Sagan drejede hovedet mod Kristoff og kækt takkede ’tak.’

Jo, den gode Sagan leverer. Han taler bestemt ikke perfekt engelsk, men hvem bekymrer sig om det, når der kommer guldkorn ud af munden på ham alligevel.

Sagan har nu vundet VM i Richmond i USA 15. I Doha, Qatar i 16 og nu altså i Bergen i 17. Den mand er bare en sensation.

Se også: Sagan skrev historie med hattrick - Cort tæt på med frækt angreb

Se også: Kølig Sagan før VM-forsvar: Gider ikke teste ruten

Se også: Ufattelig dansk VM-succes: 'Det er for vanvittigt'

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen