Annonce:
Annonce:

Intern ballade på holdet: 'Jeg savner Mørkøv hver dag'

Tingene er ikke gået som ønsket for Katusha og deres norske sprinter Alexander Kristoff. Han savner sin danske optrækker, som blev vraget fra Tour-truppen kort inden starten

Kristoff er endnu uden sejre og har ikke vundet i Touren siden 2014. Foto: All Over
Kristoff er endnu uden sejre og har ikke vundet i Touren siden 2014. Foto: All Over
Annonce:
Følg Cykling

Han regnes for at være en af verdens bedste sprintere, men hidtil har Katushas store stjerne ved dette års Tour de France Alexander Kristoff ikke været i nærheden af at vinde en af de tre massespurter.

Den norske kriger har manglet topfarten, og samtidig har samarbejdet mellem hans hjælpere i spurten og ham selv på ingen måde fungeret optimalt.

Igen i torsdagens massespurt var der problemer, da Kristoffs unge tyske hjælper Rick Zabel sad langt foran nordmanden og dermed forkert, og i sidste ende nærmest var til mere gene end gavn. Derfor var Kristoff heller ikke en særligt tilfreds mand i mål.

- Jeg følte ikke, at Rick spurtede selv. Han var måske bare brugt op, men så skal han give mig besked og slå ud, så jeg får en nemmere vej rundt om. Nu måtte jeg ud i vinden, og det er ikke optimalt, siger Kristoff til procycling.no.

Annonce:

Nordmanden har hele sæsonen haft sin trofaste danske hjælperytter Michael Mørkøv ved sin side, men danskeren blev vraget fra Tour-truppen, sandsynligvis fordi Kristoff og holdet ikke kan blive enige om en ny kontrakt, og holdet derfor 'straffer' nordmanden ved at udelade sin håndplukkede danske hjælper til Touren.

Læs mere om den sag her

Mørkøv kunne ellers have gjort en forskel ved dette års Tour, fordi de to efterhånden har fundet ind i et godt arbejde, og Kristoff stoler på danskeren, når han skal have den rette placering i massespurterne. Og Kristoff indrømmer, at danskerens fravær ikke behager ham.

- Man kan godt sige, at jeg savner Mørkøv. Jeg savner ham hver dag, indrømmer nordmanden.

Men Mørkøv må altså se Touren hjemmefra, og Kristoff må sætte sin lid til andre ryttere i det franske. Etapen i går gik dog ikke som ønsket.

Annonce:

- Gårsdagens etape var en god mulighed for mig, men måske ikke den bedste. Der var lidt sving i afslutningen. Det er en fordel for mig, at farten går lidt ned, men det gjorde den ikke rigtig. Der var lidt ballade mellem Rick og jeg i afslutningen. Jeg ved ikke, om han bare var slidt, eller hvad det var, lyder det skuffet fra nordmanden.

Alt er altså ikke fryd og gammen på Katusha-mandskabet, der for alvor er afhængige af succes til deres norske sprinter i årets løb. Derfor er intern uenighed ikke ligefrem, hvad holdet har brug for.

Senere på dagen havde nordmanden dog sundet sig lidt og fået snakket med Zabel om afslutninge, og han forsøgte derfor at tysse uenigheden ned igen.

- Det var ingens fejl. Rick gjorde det så godt, han kunne. Det blev ikke helt perfekt, fordi der opstod et hul foran ham, som han måtte lukke. Da jeg råbte på ham, var han allerede i fuld fart, men for mig føltes det som om, han ikke hørte efter, da jeg råbte 'kør' 500 meter før mål.

- Vi er ved godt mod. Jeg har det egentlig ret godt. Får jeg en optimal indgang til spurten, så tror jeg på, at det nok skal lykkes, beroliger Kristoff.

Annonce:

Fredag får han den sidste mulighed for en spurtsejr i denne omgang. Lørdag og søndag venter bjergene nemlig, hvor Kristoff i stedet skal finde sin plads i grupettoen.

Simpelthen for dumt! 'Han må være drevet til desperation af kedsomhed'

Stor Tour-ballade efter massespurt: Han er et pikhoved!

Valgren tæt på at smelte: Kæmpe brøler af Astana

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: