Intern uro kan sende dansker mod ny arbejdsgiver

World Tour-holdet Astana, som i denne sæson har ikke færre end fire danskere på holdet, kan vokse med yderligere en dansk rytter i næste sæson

Michael Mørkøv kan efter to sæsoner på Katusha være på vej til Astana næste år. Foto: Claus Bonnerup.
Michael Mørkøv kan efter to sæsoner på Katusha være på vej til Astana næste år. Foto: Claus Bonnerup.

Det kasakhiske danskerhold Astana kan i næste sæson blive arbejdsgiver for endnu en dansk rytter ud over de fire, der allerede nu kører på holdet.

Astana meldes nemlig på jagt efter Katusha-holdets norske sprinter og klassikerrytter Alexander Kristoff, og lykkes det at få ham på kontrakt, følger Michael Mørkøv højst sandsynligt med som Kristoffs højt betroede løjtnant.

Det er Cycling Weekly, der rapporterer om Kristoffs interesse for at skifte hold på grund af uenighed med ledelsen på Katusha. Mørkøvs agent, den tidligere toprytter Baden Cooke, bekræfter indirekte, at han forhandler på Mørkøvs vegne med andre end Katusha.

- Jeg kan kun sige, at intet er underskrevet endnu. Det er dog korrekt, at Michael meget gerne vil følge med Kristoff, men hvad udkommet af det hele bliver, er endnu for tidligt at sige, siger Baden Cooke til Ekstra Bladet.

Michael Mørkøv har ikke været at træffe for en kommentar. Som Kristoff har han kontraktudløb i år. Han blev hentet til Katusha på udtrykkeligt ønske fra Kristoff, og den norske rytter har igen og igen udtrykt sin store tilfredshed med altid loyale Mørkøvs indsats.

Alexander Kristoff har vundet sine største sejre i Katushas tjeneste, men det kan være slut nu, rapporterer Cycling Weekly. Foto: AP.
Alexander Kristoff har vundet sine største sejre i Katushas tjeneste, men det kan være slut nu, rapporterer Cycling Weekly. Foto: AP.
 

Uenigheden med Katusha skyldes ifølge Cycling Weekly, at teamledelsen med José Azevedo i spidsen finder Kristoff for tung. Han er ganske enkelt ikke i tilstrækkelig god form, mener holdet. Dette bestrider Kristoff, idet han fremhæver, at han vejer det samme nu, som han har gjort tidligere.

Astana har gode kort i klassikerne i form af Alexey Lutsenko, Laurens de Vreese, Matti Breschel og Michael Valgren, og klassikertruppen vil blive klart forbedret, hvis Kristoff og Mørkøv bliver indlemmet i den næste år.

Astana har ud over Breschel og Valgren to danskere på kontrakt, nemlig Jakob Fuglsang og Jesper Hansen. Fuglsang og Breschel har kontraktudløb i år.

Uhyggelige billeder: Omtumlet rytter vakler rundt på nedkørsel

Riis i opråb: Slip nu fantasien løs

Ignoreret af sit hold: Nu flytter Breschel familien

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær