Ivan Basso stopper karrieren

Den italienske Tinkoff-Saxo-rytter er færdig i professionel cykelsport

Ivan Basso stopper karrieren. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ivan Basso stopper karrieren. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den tidligere Grand Tour-vinder har kørt sit sidste løb som professionel.

Det skriver hans hold Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse.

'Tinkoff-Saxo vil bruge hans ekspertise og evner i en ny rolle på holdet, hvor han kommer til at kombinere sine lederevner og tekniske kunnen. Disse detaljer vil vi offentliggøre i løbet af de kommende uger', skriver holdet.

Se også: Basso efter cancer-operation: Jeg er meget glad

Tilbagetrækningen fra cykelsport kommer efter, at han fik konstateret testikelkræft efter et styrt under dette års Tour de France.

Han kom i behandling, og blev den 24. september konstateret 100 procent rask.

Se også: Kræftramt Ivan Basso skal opereres onsdag

Han siger selv om sin beslutning:

- En hver atlet ved, at ens lys ikke vil skinne i hele ens karriere. På et tidspunkt vil det begynde at blive mørkere, og det er tegn på, at den kloge atlet skal indse, at det er på tide at slukke lyset, siger han poetisk.

Den 37-årige italiener har haft en lang og glorværdig karriere. han blev professionel helt tilbage i 1998 og har to gange været under Bjarne Riis' vinger.

Er Ivan Basso blevet indhentet af fortiden? (Foto: AP) Cykling - 13. jul. 2015 - kl. 22:39 Holdkammerat om Basso: Er cancer straffen for doping?

Han nåede at vinde et væld at sejre heriblandt Giro de Italia i både 2006 og 2010.

Han har dog også oplevet nået af et fald for tinderne. I 2006 var han storfavorit til at vinde Tour de France efter Lance Armstrong havde indstillet sin karriere.

Kort før start blev der dog sat en stopper for den drøm, da han blev kædet sammen med den berygtede doping-læge Dr. Fuentes sammen med flere andre ryttere.

Han blev straks suspenderet fra løbet og blev senere også fritstillet fra Riis' cykelhold. Året efter indrømmede han, at han havde forsøgt at dope sig og fik to års karantæne.

Se også: Tour-chok: Basso har fået kræft

13 kommentarer
Vis kommentarer