Annonce:
Annonce:

Jakob Fuglsang rykker til Monaco

Astana-rytteren Jakob Fuglsang har forladt Luxembourg til fordel for Monaco, hvor han kan træne i samme terræn som blandt andre Tour-vinder Chris Froome

Jakob Fuglsang under træning på Tenerife i 2014. Han er i øjeblikket tilbage på øen, mens hustruen Loulou pakker flyttekasser ud i parrets nye hjem i Monaco. (Foto: Jonas Olufson).
Jakob Fuglsang under træning på Tenerife i 2014. Han er i øjeblikket tilbage på øen, mens hustruen Loulou pakker flyttekasser ud i parrets nye hjem i Monaco. (Foto: Jonas Olufson).
Annonce:
Følg Cykling

Efter fem år i Luxembourg er Jakob Fuglsang i disse uger ved at etablere sig i Monaco, hvor han bosætter sig som den niende rytter fra det kasakhiske Astana-mandskab. Årsagerne er mange, siger han til Ekstra Bladet, og erkender, at en af dem er, at Monaco er skattefrit.

- Jeg får bedre terræn at træne i, og vejret er bedre, men økonomien betyder selvfølgelig også en del. Vi venter endnu på den endelige opholdstilladelse, men vi er i praksis flyttet derned, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

- Det var en hurtig beslutning, vi tog. Vi pakkede vores ting ned i Luxembourg i december og rykkede så til Monaco i januar.

- Vino (teammanager Alexandre Vinokourov, red.) har flere gange spurgt mig, om jeg ikke ville flytte til Monaco, og nu giver jeg det chancen i et forsøg på at optimere mine træningsmuligheder, siger Fuglsang.

Så fik Fuglsang sin unge kone: Se billederne her

Annonce:

Miniputlandet ved det franske riviera er en magnet for sportsfolk, som søger det maksimale økonomiske udbytte af en kort karriere, men for cykelryttere er der andre fordele end sparet skat. Monaco ligger perfekt i forhold til udfordrende træningsture i højderne i Provence, og så er vejret næsten altid godt.

Snesevis af professionelle cykelryttere har base i Monaco - heriblandt Tour-vinder Chris Froome og hans Sky-hjælperytter Geraint Thomas. BMC-rytterne Richie Porte og Philippe Gilbert bor også i Monaco, og det samme gør verdensmester Peter Sagan fra Tinkoff-holdet.

I nærliggende Nice har Astana sit tekniske hovedkvarter og lager, og det er endnu en fordel for Fuglsang, at han nu har meget lettere adgang til teknisk assistance.

- Der er mange fordele. Jeg er godt tilfreds med, at jeg nu kan komme til at træne på samme måde som Froome og Sky-rytterne. Jeg tror, det er det helt rigtige skridt i forhold til min udvikling som rytter, siger Jakob Fuglsang.

- Og så er der selvfølgelig noget skat at spare. Jeg tjener formentlig ikke penge hele livet, så det gælder om at få sparet noget sammen, mens man kan.

Annonce:

- Der er nok nogle, der skal få ondt i røven over det, men det tager jeg med, siger Fuglsang, som i overensstemmelse med den internationale cykleunion UCI's regler har søgt monegaskisk licens.

Dansk Tour-slaraffenland: Så mange kan stille til start

Fuglsang og hustruen Loulou har lejet en lejlighed på 85 kvadratmeter i Monaco, hvor de agter at opbygge en tilværelse frem for - som det siges at være tilfældet for stribevis af andre - at leje et lille kammer blot for at få en adresse.

- Det er helt umuligt at købe ejendom hernede. Vores mægler estimerede, at vores lejlighed ville koste  fire millioner euro (cirka 30 millioner kroner, red.), hvis den var til salg, så man køber ikke uden videre et hus med have på de kanter, siger Jakob Fuglsang.

- Vi betaler en pænt høj husleje, men det kan stadig betale sig. Jeg betragter i bund og grund den høje husleje som min skat. Vi vil have et sted, hvor vi kan leve og bo og skabe en hverdag. Vi vil ikke bo i skattely og så have et hus et andet sted.

Annonce:

I øjeblikket befinder Fuglsang sig på højdetræningslejr på Tenerife, men han har kørt sine første træningsture på sin nye hjemmebane. Blandt andet har han et par gange besteget den fra etapeløbet Paris-Nice kendte Col d'Èze.

I modsætning til tidligere år skal han dog ikke køre Paris-Nice i år. Han kører i stedet Tirreno-Adriatico og sigter i øvrigt på Giro d'Italia som sit store mål i foråret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: