'Jeg har fået venneanmodninger, der var mere spændende'

Der var ikke mange højdepunkter på dagens 7. etape, og Michael Rasmussen bruger dagen på at kigge frem mod etapen i morgen

Michael Rasmussen kedede sig også bravt på dagens etape (Foto: Anders Brohus)
Michael Rasmussen kedede sig også bravt på dagens etape (Foto: Anders Brohus)

- Jeg kan fortælle, at jeg har fået en venneanmodning fra Jens Hansen på Facebook i dag, det er vel sådan cirka lige så interessant som dagens etape, lyder det tørt fra Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen, når han skal forsøge at sætte ord på 7. etape af årets Tour de France, som endte med en længe ventet gevinst til Mark Cavendish.

For sandt for dyden var der ikke meget at råbe hurra for i dag. Medmindre selvfølgelig man er stor fan af Mark Cavendish, eller man bare elsker at se monotont cykelløb igennem en hel eftermiddag, kun afløst af en massespurt til sidst.

- Dagens etape blev et klassisk sprinteropgør og med feltets supersprintere i hovedrollerne. Cavendish, Greipel, Sagan og Degenkolb. For os der godt kan li at se cykelløb op ad bakke, der er i morgen væsentlig mere interessant, siger Rasmussen om morgendagens 181,5 kilometers udfordringer.

Endelig! lykkedes det for Mark Cavendish (Foto: AP) Cykling Stor Cavendish-spurt: Tog hævn over gorillaen

For lige så begivenhedsfattigt kan det ikke blive i morgen, for der ender etapen på Mur de Bretagne, en stigning på godt to kilometer, der stiger med 6,5 % i gennemsnit. Den ser Kyllingen frem til.

- Sidste gang der var mål på toppen, var det klassementsfavoritterne, der kæmpede om etapesejren, hvor Evans slog Contador med en ringbredde. Vi kan sagtens forvente at se favoritterne i spil i morgen, siger Rasmussen.

- Jeg tror, den bliver for hård for Sagan, så det bliver nok mellem folk som Froome, Valverde, Rodriguez, Tony Gallopin og Dan Martin, at det skal afgøres.

- Det, der bliver rasende interessant, er, hvordan de kommer ind på stigningen. Det er ned ad bakke frem mod den. Og de kommer altså med 80 km/t i timen ud af en skov. Det er næsten som at kigge direkte op i himlen, når man ser den komme. Det er ret spektakulært, siger Rasmussen.

Og således fik vi næsten undgået al snak om en langgaber af en Tour de France-etape...

20 kommentarer
Vis kommentarer