Jens Voigt fortsætter i cykelsporten

Det tyske kraftværk Jens Voigt har ikke fået nok af cykling, selv om han netop har afsluttet sin lange karriere. Han fortsætter på Trek som motivator, træner og sportsdirektør

Jens Voigt sluttede i september sin lange karriere som professionel cykelrytter. Nu fortsætter han som træner, motivator og sportsdirektør. (Foto: Claus Bonnerup).
Jens Voigt sluttede i september sin lange karriere som professionel cykelrytter. Nu fortsætter han som træner, motivator og sportsdirektør. (Foto: Claus Bonnerup).

Som aktiv var han umulig at holde tilbage, hvis han fik lyst til at angribe og køre af sted i udbrud, og talløse gange har han brudt sine sportsdirektørers taktiske oplæg ved at gribe en chance, som kun han kunne få øje på. I fremtiden får Jens Voigt mulighed for at præge unge ryttere til at køre lige så underholdende væddeløb, som han selv gjorde det.

Voigt tiltræder ved nytår en nyoprettet stilling på World Tour-holdet Trek Factory Racing som 'team-konsulent', meddeler teamet. Det bliver hans opgave at træne og motivere rytterne, hjælpe holdets yngre ryttere og - når han har fået sin licens som sportsdirektør - at dirigere holdet i udvalgte løb fra servicevognen.

Jens Voigt kørte sig et godt stykke forbi den eksisterende time-rekord. (PR-foto) Cykling Suveræne Voigt tager time-rekorden

- Jeg ser virkelig frem til at fortsætte arbejdet med Trek Factory Racing - holdet, jeg elsker, siger Voigt i pressemeddelelsen.

- Selvfølgelig gør det ondt at se gutterne køre ud på træningsture om morgenen og efterlade 'den gamle mand' på hotellet, men jeg er sikker på, at dette er et drømmejob efter min aktive karriere, siger Voigt, som i år i en alder af 43 sluttede sin aktive karriere.

- Jeg har altid kørt med hjertet og har givet alt i løbene. Jeg er superlykkelig for at give råd og især hjælpe de unge ryttere til at køre væddeløb på den måde i fremtiden. Jeg ønsker at inspirere dem til at tage chancer og være en aktiv del af løbene, siger Jens Voigt.

Jens Voigt nåede et sidste udbrud i Tour de France, da feltet ramte Paris. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Tour-pensionist frygter at blive gammel og fed

Den tyske veteran stillede op i 17 udgaver af Tour de France og gennemførte 14. Han blev professionel i 1997 på det lille australske Giant-AIS-hold og flyttede året efter til det franske GAN. Siden kørte han for Bjarne Riis på CSC og Saxo Bank, før han i 2011 rykkede med Schleck-brødrene til det luxembourgske Leopard Trek, som siden blev til Trek Factory Racing.

Blandt Voigts største bedrifter i den lange karriere er fem sejre i Critérium International og to etapesejre i Tour de France. Han har desuden kørt to dage i Tourens gule trøje.

0 kommentarer
Vis kommentarer