Annonce:
Annonce:

Jonas Vingegaard vinder 4. etape af Baskerlandet Rundt

Han gør det igen! Jonas Vingegaard satte for anden dag i træk konkurrenterne på plads i Baskerlandet Rundt, da han vandt 4. etape foran Mikel Landa

Jonas Vingegaard kunne for anden dag i træk knytte næverne efter endnu en etapesejr i Baskerlandet Rundt. Foto: David Ramos/Getty Images
Jonas Vingegaard kunne for anden dag i træk knytte næverne efter endnu en etapesejr i Baskerlandet Rundt. Foto: David Ramos/Getty Images
Annonce:
Følg Cykling

Dansker-dong for anden dag i træk i Baskerlandet Rundt!

Jonas Vingegaard ligner den stærkeste mand i hele feltet og slog endnu en gang alle sine konkurrenterne i World Tour-løbet.

Han udbyggede også sit forspring til løbets nummer to, Mikel Landa, selvom det var en kamp mellem de to, der blev afgjort på de sidste meter.

Vingegaard vandt nemlig den indlagte bonusspurt og er nu 12 sekunder foran spanieren i det samlede klassement.

En forfølgergruppe var tæt på at indhente Vingegaard og Landa, men kom ind to sekunder efter. I den blev Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) nummer ti efter en flot etape.

Den 22-årige dansker er indehaver af løbets blå ungdomstrøje og ligger nummer syv samlet - 37 sekunder efter Vingegaard.

Annonce:

Fem ryttere uden betydende roller i klassementet fik tidligt lov til at drage på eventyr, og de sad sammen over de første tre kategoriserede stigninger på den 176 kilometer lange etape omkring Santurtzi.

Forspringet var tæt på at runde syv minutter, inden feltet og skiftevis forskellige af de store hold tog arbejdshandskerne på.

Og lige inden etapens sidste store styrkeprøve, den syv en halv kilometer lange La Asturiana-stigning, var udbryderne halet ind i forbindelse med en pointspurt, som Vingegaard vandt.

Den danske stjerne viste også klasse kort inde på stigningen, da han kørte kontra på et par rivalers angreb.

Mikel Landa gjorde ham hurtigt selskab, og duoen kom sammen over toppen med omkring et halvt minut ned til forfølgergruppen med blandt andre Mattias Skjelmose.

Herefter ventede ti kilometers nedkørsel, som de klarede uden de store problemer, og derefter fem forholdsvis flade kilometer ind mod målstregen.

Samarbejdet rullede glimrende, hvorfor Skjelmose og kompagni blev holdt stangen, selvom de halede ind på frontduoen.

Med cirka en kilometer tilbage valgte Landa dog at blive i Vingegaards hjul.

Det lignede en taktisk manøvre, men spanieren blev, hvor han var, uden at åbne spurten, hvorfor Vingegaard kom først gennem et sidste sving med 150 meter igen og derfra holdt hjem.

Baskerlandet Rundt fortsætter fredag med endnu en etape med fire stigninger, inden det hele bliver afgjort på 6. etape lørdag med syv knolde i løbet af 138 kilometer omkring Eibar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: