Jubler over Danmarks fjerde guld ved European Games

Det blev en flot guldhøst for Danmark ved European Games søndag, hvor der blev hentet tre danske guldmedaljer

Simone Christensen har vundet guld ved European Games (Foto: AP)
Simone Christensen har vundet guld ved European Games (Foto: AP)

BMX-køreren Simone Christensen vandt guld og hentede den fjerde danske guldmedalje ved European Games i Baku. I alt har Danmark nu vundet 12 medaljer.

- Jeg er helt overvældet. Det er så vildt, og det er så perfekt, siger Simone Christensen og tilføjer:

- Jeg lavede præcis den start, som jeg skulle og kom foran. Men i andet sving var jeg lige ved at styrte. Mit baghjul skred ud, men heldigvis skete der ikke mere, og så trådte jeg så hårdt i pedalerne, som jeg aldrig har trådt før.

Danmark har vundet søndagens anden guldmedalje ved European Games og den tredje i alt (Foto: Jens Dresling) Badminton Danmark skovler guld ind ved European Games

Line Kjærsfeldt har vundet Danmarks anden guldmedalje ved European Games (Foto: Polfoto) Badminton Fordobler dansk guld: Jeg skriver mig ind i historien

Franske Magalie Pottier snuppede sølvet, mens tjekken Aneta Hladikova tog bronzen.

21-årige Simone Christensen fra Bjerringbro blev noteret for tiden 37.074 sekunder, hvilket var en anelse hurtigere end konkurrenterne i den generelt tætte BMX-finale.

- Det var en tæt finale, hvor jeg slog Europas bedste. Det giver selvtillid frem mod både EM og VM. Og så er det min første olympiske event. Jeg er så glad og stolt, siger Simone Christensen.

Hos de mandlige BMX-kørere lykkedes det ikke Niklas Laustsen at gå videre til finalen. Han blev nummer fem i sin semifinale, og det var ikke nok til at blive blandt de otte bedste.

Med Simone Christensens guldmedalje nåede Danmark op på tre guldmedaljer søndag. De to øvrige vandt Line Kjærsfeldt i damesingle og Niclas Nøhr og Sara Thygesen i mixeddouble - begge i badminton.

Emil Holst tabte finalen ved European Games (Foto: AP) Badminton Tabte European Games-finale: Jeg er ekstremt skuffet

Den sidste og fjerde guldmedalje blev vundet af herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen - ligeledes i badminton, som også blev noteret for en enkelt bronzemedalje i damedouble ved Maria Helsbøl og Lena Grebak.

Danmark hentede tre bronzemedaljer i svømning, heraf blev 15-årige Julie Kepp Jensen noteret for to, mens Tobias Bjerg i torsdags snuppede bronze i 50 meter bryst.

Ud over svømmemedaljerne har Rene Holten Poulsen vundet bronze i kajak, duoen Stine Nielsen og Steffen Olsen har taget sølv i skydning, mens Maja Jager gjorde det samme i bueskydning.

3 kommentarer
Vis kommentarer