Kæmpe ændring på stort cykelhold

Cykelholdet Katusha vil fremover blive styret af Israel Cycling Academy og sportsdirektør Nicki Sørensen

Cykelholdet Katusha har indgået en aftale med holdet Israel Cycling Academy, der vil styre holdet fremover.

Det oplyser Katusha i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det, at aftalen er gældende for de næste tre sæsoner.

Et stort antal Katusha-ryttere vil fortsætte på det israelske hold, og Katusha vil fortsætte som partner på holdet, lyder det.

Israel Cycling Academy kommer dermed til at overtage Katushas licens på World Touren.

Det israelske hold har danskeren Nicki Sørensen som sportsdirektør. Sørensen har netop forlænget sin kontrakt, så den også gælder næste år.

- Det bliver en stor udfordring, specielt fordi beslutningen er truffet så sent på sæsonen. Men det bliver spændende, for vi kommer til at køre alle de store løb, sagde Nicki Sørensen til TV2 Sport.

Også på ryttersiden kommer der dansk islæt på holdet i skikkelse af Mads Würtz Schmidt, der har været Katusha-rytter siden 2017.

- Jeg glæder mig til at samarbejde med Mads Würtz Schmidt. Han er et talent, der i denne sæson især har vist, at det går i den rigtige retning, sagde Nicki Sørensen i et interview med TV2 Sport torsdag.

Holdet fra Israel har også sikret sig den irske cykelstjerne Dan Martin fra næste sæson.

Israel Cycling Academy blev grundlagt i 2015 og har nu status som prokontinentalhold.

Bjarne Riis har fortsat hede drømme om at gøre comeback som teamejer for et professionelt hold, men det bliver ikke i denne omgang et splinternyt hold, han etablerer. Foto: Ernst van Norde. Cykling Mister 150.000 kroner: Riis træffer vigtig beslutning

Danske Mikkel Bjerg krydser stregen som vinder af VM-enkeltstarten for U23-ryttere i Yorkshire i sidste uge. Næste år kører han på World Tour-niveau og kan derfor i teorien køre Tour de France. Foto: OLI SCARFF / AFP / Ritzau Scanpix. Cykling Rygterne fyger: Her er næste års Tour-fyrværkeri

Rolf Sørensen havde igen tårer i øjenkrogen, da han gav Mads Pedersen et kram. - Følelserne sidder der endnu - jeg har haft det sådan siden i søndags. Jeg er først begyndt at lande lidt i dag, sagde Rolf Sørensen, der også fik forklaret statsminister Mette Frederiksen lidt om cykling. Foto: Philip Davali Cykling Guld-Mads håber: - Lidt kikset, hvis vi selv starter det

1 kommentar
Vis kommentarer