Annonce:
Annonce:

Kæmpe bombe under verdens bedste: De bestilte doping

Der er fundet bevis for, at der er bestilt testosteronplastre fra stedet, hvor Team Sky og det engelske landshold holder til - og efterfølgende har de bedt om en mail, hvor der står, at det er en fejl

Team Sky er kommet i problemer. Foto: AP
Team Sky er kommet i problemer. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

- Team Sky og britisk cykling står over for den største krise i deres historie efter, at efterforskere kan have fundet bevis for, at en ordre om et forbudt stof er blevet lavet fra det nationale cykelcenter i Manchester.

Sådan lyder en afsløring fra Daily Mail sent torsdag aften.

Avisen erfarer, at der skulle være fundet bevis for, at den tidligere Sky-læge og engelske landsholdslæge Richard Freeman har bestilt ulovlige testosteronplastre.

Episoden skulle have fundet sted syv år tilbage, og det ulovlige middel skulle være blevet leveret til velodromen, hvor Team Sky og det nationale cykelcenter holder til.

Skandalen bliver kun større af, at lægen efterfølgende har sendt en besked til leverandørerne af stofferne for at bede dem om at sende en email med besked om, at pakken var leveret ved en fejl.

Annonce:

Opdagelsen er fundet via en længerevarende undersøgelse af Freeman, og fundet af testosteron kan vise sig at være en bombe under engelsk cykelsport og Team Sky i særdeleshed.

Testosteron er blevet brugt af blandt andre Lance Armstrong, men også mange andre atleter for at forbedre deres præstationer, og det anses som et godt stof, fordi det er svært at spore i kroppen.

Foreløbig har hverken Team Sky eller British Cycling ønsket at kommentere historien.

Jubel hos Team Sky i 2016. Foto: AP
Jubel hos Team Sky i 2016. Foto: AP

I marts sidste år kunne The Times imidlertid afsløre, at der var bevis for, at Freeman havde taget imod testosteron-plaster, da han som læge arbejdede for Team Sky og British Cycling.

Men Steve Peters, der tidligere var medicinsk chef i British Cycling og stadig arbejder på Team Sky fortalte, at de var sendt ved en fejl og straks sendt tilbage, da det ikke var til brug for rytterne.

Hele sagen med Sky kommer i kølvandet på doping-beskyldningerne mod Chris Froome, der afgav en mistænkelig doping-prøve 7. september sidste år under Vuelta a Espana. Prøven viste spor af salbutamol, der blandt andet findes i astmamedicin.

Annonce:

En afgørelse i den sag vil dog først falde inden Giro d'Italia, der begynder 4. maj., og præsidenten for Den Internationale Cykelunion (UCI), David Lappartient har peget på, at holdet må give Froome pause.

- Sky burde suspendere Froome. Det er ikke min opgave at blande mig, men uden at kommentere på skyldsspørgsmålet, vil det være nemmest for alle (hvis Sky suspenderer Froome, red.), sagde David Lappartient i januar til den franske avis Le Telegramme.

- Det er op til Dave Brailsford (Team Sky-manager, red.) at tage ansvar, og bortset fra det, så tror jeg, det er, hvad de øvrige ryttere ønsker, sagde Lappartient i interviewet.

Nu er der altså kommet yderligere problemer for Team Sky, der via Bradley Wiggins og Chris Froome har vundet Tour de France fem af de seneste seks år.

Fuglsang kørte med Froome: 'Nu er jeg ikke så sikker'

Som en tyv om natten: Froome er landet

Raser over farce: 'Smagsdommeri af værste skuffe'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: