Kæmpe brøler i stort cykelløb: Udbrydere stoppet af tog

Udbryderne på anden etape af Catalonien Rundt blev med 72 kilometer til mål stoppet af jernbanebomme og et tog, der tøffede på tværs af ruten

Feltet, som her ses på første etape, måtte gøre uplanlagt stop i byen Igualada i Catalonien, da et lokaltog pludselig ville på tværs af ruten på anden etape af World Tour-løbet Catalonien Rundt. Foto: Ritzau Scanpix.
Feltet, som her ses på første etape, måtte gøre uplanlagt stop i byen Igualada i Catalonien, da et lokaltog pludselig ville på tværs af ruten på anden etape af World Tour-løbet Catalonien Rundt. Foto: Ritzau Scanpix.
Følg Cykling

Selv om de lokale myndigheder i det meste af et år må have vidst, at en flok af verdens bedste cykelryttere ville passere, lykkedes det ikke tirsdag at få tidskemaerne for cykelløbet Catalonien Rundt og lokaltogene i byen Igualada til at passe sammen.

Netop da dagens udbrud på anden etape af det prestigefyldte World Tour-løb kørte gennem byen, blev jernbanebommene sænket. De tre udbrydere - Igor Merino (Burgos), Antonio Molina (Caja Rural) og Mikel Bizkarra (Euskadi) - måtte hugge bremserne i og utålmodigt vente på et tog, der snart tøffede forbi.

Bagude kom feltet brusende, og det måtte stoppes for ikke at skabe fuldstændigt kaos. Adskillige ryttere benyttede chancen til at holde tissepause, og de fleste syntes at tage oplevelsen med godt humør.

Efter nogle minutter blev de tre udbrydere sendt af sted igen, og feltet fik lov at køre, så udbruddet fortsat havde de omkring to minutters forspring, som det havde før den ufrivillige pause.

Fire danskere deltager i løbet, hvoraf Michael Mørkøv (Quick-Step) er bedst placeret i kraft af et fænomenalt stykke arbejde på løbets første etape for sin holdkammerat Alvaro Hodeg, som vandt etapen. Mørkøv blev nummer fire på etapen og kørte ud på anden etape som nummer fem i den samlede stilling.

De øvrige danskere er bjergrytterne Niklas Eg (Trek-Segafredo) og Jesper Hansen (Astana) samt allround-rytteren Mads Würtz Schmidt (Katusha).

Glæd jer, Danmark: Spår stor sejr til kæmpe-talent

Dansk baner vejen for etape-sejr

Dommens dag udsat for cykel-boss: Kan blive en bombe under Touren

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+