Kæmpe cykel-transfer: Mangedobbelt verdensmester klar for storhold

Den firfoldige verdensmester i enkeltstart Tony Martin skifter til nytår fra Katusha til LottoNL-Jumbo

Tony Martin fik aldrig den store succes på Katusha-mandskabet. Nu skifter han til LottoNL-Jumbo. Foto: Stephane Mahe/Ritzau Scanpix
Tony Martin fik aldrig den store succes på Katusha-mandskabet. Nu skifter han til LottoNL-Jumbo. Foto: Stephane Mahe/Ritzau Scanpix

I 2017 hentede det russiske Katusha-hold den tyske tempomaskine Tony Martin som regerende enkeltstartsverdensmester, men tyskeren har ikke haft stor succes på holdet.

Og til nytår skilles de to parter.

I en pressemeddelelse skriver det hollandske hold LottoNL-Jumbo, at man har sikret sig Tony Martin i de to næste sæsoner.

Holdet håber, at Tony Martin på både enkeltstarter og holdtidskørsler vil ramme tidligere tiders niveau samt blive en gedigen støtte for kaptajnerne i etapeløb.

- Tony er præcis, hvad vi har manglet. Han kommer med enorm erfaring, og han er professionel på alle måder. Han kan være en stor hjælp for vores kaptajner, siger Richard Plugge, sportsdirektør hos LottoNL-Jumbo.

Den 33-årige tysker vandt første gang VM i enkeltstart i 2011, da VM blev kørt i København. De to følgende år forsvarede han titlen, inden han i 2016 vandt sin fjerde titel i tempodisciplinen.

Han indledte sin professionelle karriere i 2008 hos HTC-Highroad og skiftede i 2012 til Quick-Step. Siden 2017 har han kørt for Katusha.

Ud over de fire VM-titler har Tony Martin vundet fem etapesejre i Tour de France og to i Vuelta a España. I 2011 vandt han Paris-Nice samlet.

Ny dansk cykeltriumf - knuser OL-mestrene

Danmarks største hold får nyt navn: Snupper rytter fra topteam

Forsvandt under mystiske omstændigheder: - Glad for at jeg lever

Nøddesbo afslører sin hemmelighed: Jeg føler mig helt nøgen