Kæmpe cykelløb aflyst

Ligesom omkring 100 cykelløb må også Amstel Gold Race lade livet i dette forår grundet coronavirus

Ligesom så meget andet sport er Amstel Gold Race også aflyst... Foto: Marcel van Hoorn/Ritzau Scanpix
Ligesom så meget andet sport er Amstel Gold Race også aflyst... Foto: Marcel van Hoorn/Ritzau Scanpix

Så måtte endnu et cykelløb bukke under for det hærgende coronavirus.

Arrangøren af cykelklassikeren Amstel Gold Race aflyser årets udgave af løbet, som skulle være kørt 19. april, på grund af coronavirus.

Det oplyser man på amstel.nl.

- Sikkerheden og sundheden for rytterne, vores besøgende og alle, som arbejder under Amstel Gold Race-weekenden, er altid det vigtigste, siger løbsdirektør Leo van Vliet til hjemmesiden.

- Selvfølgelig er dette en vanskelig beslutning at tage, og vi er meget kede af det.

Tirsdag blev en række andre store forårsklassikere aflyst, og set i det lys er ikke overraskende, at også Amstel Gold Race må lade livet i året.

- Vi arbejder et helt år på at skabe løbet, og vi forstår, at det er skuffende for alle deltagere, det være sig både professionelle ryttere og cykelfans. Men vi kan ikke undgå at træffe denne beslutning, siger løbsdirektøren.

Amstel Gold Race blev kørt første gang i 1966 og er blevet afviklet hvert år siden.

To gange har en dansker vundet løbet. I 1997 triumferede Bjarne Riis, mens Michael Valgren kørte først over stregen i 2018.

Det er fire år siden, Portugal vandt EM. Nu kommer vi til at vente et år på den næste udgave. Foto: Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Aflyst alt for sent

Landstræner Åge Hareide klapper ud til de danske fans, men han fortjener også selv en klapsalver. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Klap ham ud ad døren!

Nicklas Backman fik rødt kort, og dommeren fastholdt - helt uforståeligt - sin kendelse efter kampen. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix Sport Grotesk fejldom: Systemet har spillet fallit!

Superligaen er parat til at spille videre uden tilskuere, når myndighederne giver grønt lys. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport Tvinger Superligaen mod nødplan