KÆMPE-DRAMA: Førertrøjen styrter på stor bjergetape

Steven Kruijswijk stod på hovedet i en snedrive på vej ned fra dagens skrappeste bjerg

Giro d'Italia rammer i dag den skrappeste stigning i årets løb, Colle dell’Agnello, og løbets 'tag' leverede fuldstændig som forventet.

Et vanvittigt drama udspillede sig - især på nedkørslen fra stigningen.

Et udbrud var forlængst kørt af sted, men bagude skete der ting og sager blandt favoritterne.

Toeren i klassementet, Esteban Chaves, angreb og ruskede i hele favoritfeltet, og på toppen af den modbydelige stigning sad kun Chaves, førertrøjen Steven Kruijswijk og forhåndsfavoritten Vincenzo Nibali sammen, mens de andre favoritter var sat med næsten et minut.

Men det blev blot endnu mere dramatisk nedad. Den ellers så sikre tre-minutters føring til hollandske Kruijswijk blev pludselig alvorligt truet, da han styrtede kort inde på den lange, lange nedkørsel.

Han fløj hovedkulds ind i en snedrive og forover ned i asfalten. Cyklen blev godt banket sammen, og han kom hurtigt omkring 45 sekunder efter Nibali og Chaves, som fortsat giver den fuld spade nedover, mens Kruijswijk efter et cykelskifte er ude i et dramatisk forsvar af førertrøjen. I skrivende stund ligger han nu efter Valverde-gruppen, der nærmer sig Chaves og Nibali, og hollænderen har omkring to minutter op til de forreste af favoritterne.

Se styrtet her:Tidsmeldingerne er dog meget forskellige, men en ting står fast, Kruijswijk er i KÆMPE problemer. Han er alene og uden hjælp, og han mister konstant tid.

Lidt opmuntring er dog nu nået til hollænderen. Han har fået kontakt med andre folk i Top 10, og sammen knokler de for at lukke hullet. Dog uden held. På vej ind mod den sidste stigning op mod mål i Risoul har hollænderen næsten mistet hele sit forspring til Chaves. Det ligner et højst overraskende førertrøje-skifte.

Værre gik det dog for en anden af favoritterne. Russiske Ilnur Zakarin, der lå femmer inden etapen, styrtede. Og det var straks mere alvorligt. Russeren røg ud i grøften, og han måtte forlade Giroen efter styrtet.

Kort efter kom meldingen om et brækket kraveben til russeren. Han er dermed ude af årets løb, blot tre dage inden det slutter i Torino på søndag.

En heftig etape er fortsat i gang i Giroen. Ekstra Bladet giver dig naturligvis mere nyt senere på eftermiddagen/aftenen.

7 kommentarer
Vis kommentarer