Kæmpe drama i Danmark Rundt: Etapen annulleret midt i skov

2. etape af Danmark Rundt er blevet afblæst midt under afviklingen grundet voldsomt vejr. Løbet genoptages først torsdag med 3. etape

Der har været kaos i Danmark Rundt. I går var der drama, da rytterne kørte den forkerte vej (Optagelser: DR)

ODENSE (Ekstra Bladet):Cykelløbet Danmark Rundt er kommet ualmindelig dårligt fra start.

På 1. etape kørte flere ryttere forkert, og nu er det så vejret, der har forårsaget totalt kaos på 2. etape.

Omkring klokken 15.30 kulminerede det, da det blev meldt ud, at etapen, der på det tidspunkt allerede var blevet neutraliseret, var blevet annulleret.

Fire udbrydere blev stoppet ude i en skov - og det samme blev hele feltet lidt bagude - mens alle rytterne var på vej mod Faaborg og forplejningszonen.

Her var det ellers var planen, at væddeløbet skulle genoptages efter neutraliseringen.

Det er rytterne med den forsvarende mester, Michael Valgren (Astana), som forhandlingsleder. der har meddelt, at man er enige om at indstille kørslen helt.

- Under neutraliseringen af løbet meddeler rytterne, at de ikke ønsker at gennemføre etapen. Vi lytter til ønsket og aflyser etapen, udtaler løbsdirektør Jesper Worre i en pressemeddelelse.

Fra højtalerne i målområdet lød det ved 15.30-tiden, at etapen var blevet aflyst, og resultatet heraf er, at den ganske enkelt helt bortfalder fra det samlede regnskab.

2. etape glider altså helt ud af Danmark Rundt.

I stedet forsætter løbet nu, som det oprindelig var planlagt, med tredje etape i morgen, der starter i Otterup og har mål i Vejle.

Før det - forhåbentlig - kommer så langt, venter et større logistisk arbejde i forhold til at få samtlige ryttere og cykler fragtet bort fra det voldsomme vejr midt ude på de fynske landeveje.

Trist dag på alle måder
Allerede tidligt blev det klart, at det hårde vejr gjorde dagens folkefest på Fyn til en fuser.

I Svendborg ved etapestart var fremmødet beskedent, og flere af de virksomheder, der rejser med løbet rundt og opstiller salgsboder ved start og mål, udeblev.

Og konsekvenserne af det voldsomme danske vejr fortsatte altså med at påvirke løbet.

Ekstra Bladet blev ved 15-tiden bekendt med meldingen om, at løbet var blevet neutraliseret, og at det først ville blive genoptaget på normal vis med 65 kilometer tilbage af etapen.

Planen var, at der igen kunne køres regulært væddeløb på de våde danske veje, når rytterne kom ude af forplejningszonen efter godt 100 kilometer i Faaborg. Så langt nåede de bare aldrig …

Etapen havde oprindelig mål i Odense, hvor finalen skulle finde sted ved tre omgange på en strækning omkring Hunderupskoven, før der ville være opløb på Sejerskovvej ud for Den Fynske Landsby.

Storhold jagter endnu en dansker: Her er det nye stjernekuld

VM-holdet på plads - Fuglsang forbigået

'Den store kanon' gik af: Angreb Tour-gigant med gaffel