Kæmpe forargelse over diskvalifikation

Nuværende og tidligere ryttere forstår ikke diskvalifikationen af hollandske Nils Eekhoff, der fredag var U23-verdensmester i cirka 40 minutter

Følg Cykling

Hollandske Nils Eekhoff nåede ikke at være U23-verdensmester særligt længe fredag. Efter at han havde krydset målstregen i Harrogate først, måtte han vente i 40 minutter, inden en kommissær-beslutning var taget, og han diskvalificeret måtte overlade regnbuetrøjen til italienske Samuele Battistella.

Den 21-årige hollænder forlod målområdet i tårer, efter at kommissærerne havde vurderet, at han efter et styrt og en defekt med mere end 120 km til mål havde fået lidt for meget hjælp med at komme tilbage til feltet.

Til Ekstra Bladet oplyste UCI's pressechef, Louis Chenaille, at den ulovlige pace var foregået i 'snesevis af sekunder, men dog under et minut'.

Denne ulovlighed så man ikke på tv

Den hollandske landstræner, Adriaan Helmantel, erkender, at Eekhoff fik lidt hjælp, men han forstår slet ikke, at det skulle koste en diskvalifikation.

- Der havde været et stort styrt, og han havde også problemer med cyklen. Men han hang ikke i flasken. Vi bragte ham tilbage til kortegen, men ikke på en usportslig måde. Det var også et hektisk øjeblik i løbet.

- Hvis man vil handle i løbets interesse, så skal vi ære ham som verdensmester. Hvis man vil følge reglerne, som man gør med længden på strømpere, så skal man diskvalificere ham. Det her er ikke i cykelsportens interesse, sagde landstræneren efter kendelsen, som den hollandske lejr ikke protesterede mod.

Det gør til gengæld nuværende og tidligere professionelle cykelryttere. Her er en lille samling af folk, der ikke forstår diskvalifikationen:

André Greipel, Arkea-Samsic

George Bennett, Jumbo-Visma

Koen de Kort, Trek-Segafredo

John van den Akker, tidligere rytter

Oliver Neasen, AG2R

Johan Bruyneel, tidligere rytter og sportsdirektør

Johan Price-Pejtersen, Coloquick

Mathias Norsgaard, Riwal-Readynez

VM-drama: Verdensmester diskvalificeret

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+