Kæmpe koks i Danmark Rundt: Rytterne sendt den forkerte vej

Hele feltet i etapeløbet Danmark Rundt stoppet halvvejs på første etape, da udbrydergruppe kørte forkert. Se de absurde tv-billeder her

Se de helt absurde scener her. (Optagelser: DR)

En eller anden begik tirsdag en kæmpe brøler, som fik det direkte tv-transmitterede Postnord Danmark Rundt til at gøre holdt på en sjællandsk landevej på vej mod Kalundborg.

Hvad der præcist forårsagede det kæmpe koks, er endnu uklart, men tilsyneladende kørte dagens udbrud på seks ryttere forkert, hvorefter hele løbet blev stoppet. Udbryderne er muligvis blevet vist den forkerte vej.

Fadæsen opstod, da udbryderne Andreas Kron (Riwal) og Mathias Bregnhøj (BHS) skød af sted i kampen om point i bakkekonkurrencen på Asnæs Indelukke.

De havde et par hundrede meter til resten af udbrydergruppen, da de blev ledt forkert - enten af officials eller af misvisende skiltning.

Store stjerner som John Degenkolb (Trek) og Nacer Bouhanni (Cofidis) stod så pludselig der og måbede uden at synes at vide, hvad pokker der foregik.

Kommissærerne valgte derpå at neutralisere løbet og kaldte de i alt seks udbrydere tilbage, hvorefter løbet efter nogen forvirring blev sat i gang igen.

I målområdet tog adskillige officials sig til hovedet, da det hændelige uheld opstod, for kort forinden var DR begyndt at sende direkte fra løbet.

Hovedrysten blev dog snart afløst af smil, idet etapen blev genoptaget i god ro og orden.

- Det må selvfølgelig ikke ske, men det sker alligevel med jævne mellemrum. Også i udenlandske løb og oftere, end man skulle tro, siger Ekstra Bladets cykel-ekspert, Michael Rasmussen, der selv husker flere episoder.

- Jeg kan da huske en episode ved Post Cup'en i Købe, hvor vi i et udbrud stoppede og og diskuterede, om vi skulle til højre eller venstre. Og så pludselig kom feltet lige imod os.

Michael Rasmussen må dog erkende, at sådanne fejl ikke ser for gode ud, når man i løbsledelsen ved, at man skal kæmpe for at beholde sin HC-klassifikation.

- Når man ikke er på World Tour-niveau, så skal man ikke lave mange af den slags fejl, før det kan få konsekvenser. Så det er ærgerligt, konstaterer Michael Rasmussen.

Se også: Brøndby-rigmand kaster millioner i Riis-hold

Se også: VM-holdet på plads - Fuglsang forbigået

Se også: Dopinglæge ville give sin søn epo

Chris Froome hæver Tourens største check på 500.000 kroner for at vinde løbet. Foto: AP/Christophe Ena Sport og Spil Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen