Kæmpe nederlag: Armstrong dømt til at betale 65 millioner

En langstrakt sag om millionbonusser for Armstrongs Tour-sejre er slut, og Armstrong tabte med et brag

Lance Armstrong blev mangemillionær i dollar ved at snyde hele verden med sit dopingsvindelnummer. Nu fosser pengene ud af pengetanken igen. (Foto: AP/Ryan Remiorz).
Lance Armstrong blev mangemillionær i dollar ved at snyde hele verden med sit dopingsvindelnummer. Nu fosser pengene ud af pengetanken igen. (Foto: AP/Ryan Remiorz).
Følg Cykling

I sine velmagtsdage skovlede Lance Armstrong penge ind i pengetanken i Texas, men efter sin dopingindrømmelse i 2013 er pengestrømmen vendt. Nu fosser pengene ud af hans kollapsede imperium, og en af de virkelig store økonomiske lussinger kom mandag, da det stod klart, at han har tabt sin langstrakte kamp mod forsikringsselskabet SCA Promotions om millionbonusser for Tour-sejrene i 2002, 2003 og 2004.

10 millioner dollar er Armstrong og firmaet Tailwind Sports, som drev Armstrongs hold, af en texansk voldgiftsret blevet dømt til at betale til SCA Promotions. Det skriver cyclingtips.com.au. Beløbet svarer til cirka 65 millioner kroner.

Lance Armstrong i ny skandale

4,5 mio. dollar fik Armstrong udbetalt for de første Tour-sejre, før SCA Promotions begyndte at tvivle så meget på Armstrong, at selskabet nægtede at udbetale yderligere fem millioner dollar for sejren i 2004. Det kom til et retsligt opgør, som Armstrong vandt.

Han fik udbetalt i alt 9,5 mio. dollar af SCA Promotions, som yderligere måtte vinke farvel til 2,5 mio. dollar i renter og sagsomkostninger. Sagen kostede altså forsikringsselskabet 12 millioner dollar, og det har altså mistet to millioner dollar - cirka 13 millioner kroner - på at have forsikret topdoperen Armstrong.

Ustraffet bloddoper tilbage i feltet

Alligevel vækker afgørelsen begejstring:

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Det er svært at beskrive den skade, Lance Armstrongs spind af løgne har påført SCA, men dette er en god begyndelse i forhold til at rette op på den skade, siger SCA-præsident Bob Hamman ifølge cyclingtips.com.au.

Endnu en sag rumsterer i øvrigt i Texas mellem SCA og Armstrong, så den detroniserede Tour-konge kan risikere at blive plukket for endnu flere penge af det Dallas-baserede forsikringsselskab.

Ifølge det australske website understreges det i den texanske sag, at Armstrong deltog i 'international mened, svindel og sammensværgelse uden sidestykke', og at han har 'brugt mened og anden ulovlig adfærd for at sikre sig millioner af dollar i ydelser' fra SCA Promotions.

Armstrongs onde ånd: Lance manipulerer alle

Tailwind Sports udlovede millionbonusser til Armstrong, hvis han genvandt Tour de France, men risikoen overflyttede firmaet til SCA Promotions men en forsikringspolice. Dermed blev det SCA Promotions, der hang på de lovede bonusser, da Armstrong vandt Touren igen og igen.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.