Annonce:
Annonce:

Kæmpe nedtur: Succesfuldt dansker-hold tvunget til at lukke

Giant Castelli kunne ikke rejse de fornødne midler til at forsætte, og en forgæves jagt på sponsorer kommer nu til at koste eksistensen

Casper Pedersen vandt 1. etape af dette års Danmark Rundt. Fra næste sæson skal han finde en ny arbejdsgiver, dadanskerholdet Giant-Castelli lukker. Foto: Tariq Mikkel Khan
Casper Pedersen vandt 1. etape af dette års Danmark Rundt. Fra næste sæson skal han finde en ny arbejdsgiver, dadanskerholdet Giant-Castelli lukker. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Cykling

Giant Castelli lukker og slukker.

Det danske continental-hold er nødsaget til at dreje nøglen om efter denne sæson, da man har måttet sande, at jagten på en ny sponsor er endt som en mislykket mission.

Det var en forudsætning for at kunne blive ved på professionelt plan, og det var derfor med trist mine, at team-manager Brian Nygaard Vinjebo gjorde status på mandagens pressemøde, hvor Ekstra Bladet var til stede.

- Der har været mange interesserede, som har henvendt sig. Men den store pengemand kom desværre ikke. Derfor bliver der ikke noget Giant-Castelli næste år. Jeg har lige orienteret rytterne for to timer siden, siger Vinjebo.

Den flok tæller mange interessante navne, og holdets sportslige resultater i den seneste står i dyb kontrast til den finansielle situation på mandskabet.

Annonce:

Rytterlisten tæller blandt andre den nykårede danske U23-verdensmester Mikkel Bjerg, mens holdkammeraten Casper Pedersen også har gjort fornemt opmærksom på sig selv i september ved at vinde en etape og køre i førertrøjen i Danmark Rundt.

Team-manager Brian Nygaard Vinjebo håbede da også, at de imponerende bedrifter kunne være med til at sikre flere midler, der kunne redde eksistensen. Det fortalte han i sidste uge til holdets hjemmeside, hvor der ikke blev lagt skjul på, at alarmklokkerne var begyndt at ringe.

- Det er alvorligt. Rytterne tegner kontrakter nu, og lige pludselig er rytterne jo forpligtet andre steder. Det ville være ærgerligt at stå med et amatørhold, når rytterne har meldt ud, at de gerne vil fortsætte hos os, lød det dengang.

Nu ligger det fast, at projektet går i opløsning. Nødråbet blev ikke hørt, og i stedet er løbet altså kørt for Giant Castelli.

Danskers magtdemonstration: Nu er han tredobbelt verdensmester

Utrolig bedrift! Dansk supertalent vinder VM-guld

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: