Kæmpe succes: Danmark vinder VM-medalje

Danske Michael Carbel kørte en bronzemedalje hjem ved VM i linjeløb for U23-ryttere

Michael Carbel sikrede dansk metal i Norge. Foto: geregers Tycho
Michael Carbel sikrede dansk metal i Norge. Foto: geregers Tycho

Danske Michael Carbel Svendgaard vandt fredag VM-bronze i herrernes U23-linjeløb ved verdensmesterskaberne i cykling i den norske by Bergen. Franske Benoit Cosnefroy vandt guld.

Franskmanden, der normalt kører for det franske AG2R-hold, kørte sammen med tyske Lennard Kämna alene i mål, og bronzemedaljen skulle derfor findes i en spurt i feltet, som den danske rytter endte med at vinde.

- Jeg ville det virkelig gerne i dag. En VM-bronze betyder alt for mig. Jeg er så lykkelig, siger Michael Carbel Svendgaard til TV2 Sport.

Ifølge holdkammerat Mikkel Bjerg var det vigtigt, at danskerne igennem løbet formåede at køre som et hold.

- Vi har mange med til allersidst, og jeg fik kørt Michael i position inden finalen, og det, tror jeg også, betød meget, siger Mikkel Bjerg til TV2 Sport.

Danske Jonas Gregaard var efter løbet ligeledes glad på sin holdkammerats vegne.

- Det betyder rigtig meget. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke lige får lukket hullet til sidst, så det var guldmedaljen, der skulle sprintes om, men vi kan kigge tilbage på løbet og være rigtig glade, sige Gregaard til TV2 Sport.

22-årige Michael Carbel Svendgaard kører til dagligt for det danske cykelhold Virtu Cycling.

Hans bronzemedalje er den anden danske VM-medalje i U23-rækken ved VM i Bergen. Tidligere i denne uge vandt Mikkel Bjerg guld i enkeltstart.

Det er første gang siden 2004, at de danske herrer vinder en VM-medalje i U23-rækken. Dengang tog Mads Christensen bronze.

Lørdag skal der deles medaljer ud i herrernes juniorklasse samt damernes elite, hvor danske Amalie Dideriksen skal forsøge at forsvare sin guldmedalje fra sidste år.

Søndag skal Magnus Cort, Michael Valgren og resten af det danske landshold i aktion i linjeløbet for eliten.