Kæmpe succes: Fuglsang vinder ny etapesejr

Jakob Fuglsang har vundet sin anden etapesejr i Ruta del Sol, som han fører samlet

Redigering: Solfinn Hughes

Spansk fodbold Gør grin med Braithwaite efter præsentation

Jakob Fuglsang har fået en forrygende start på 2020 og vandt fredag den 175,9 kilometer lange kuperede 3. etape fra Jaén til Úbeda i etapeløbet Ruta del Sol, der også kaldes Vuelta a Andalucia.

Fuglsang vandt også onsdagens 1. etape og har den gule trøje i løbet, hvor 144 ryttere kører med.

På fredagens etape havde den danske Astana-rytter i modsætning til flere konkurrenter et godt sidste sving og kørte fra Pelle Bilbao på den brostensbelagte opløbsstrækning.

Fuglsang vandt spurten foran den spanske Bahrain-McLaren-rytter, der kom ind i samme tid som danskeren, mens UAE's Brandon McNulty var et sekund langsommere.

- Jeg kiggede på løbsbogen her til morgen, og jeg vidste, at jeg skulle være i den rigtige position (ved det sidste sving, red.), hvis jeg skulle vinde, siger Fuglsang til Astanas hjemmeside.

I den samlede stilling ligger Fuglsang i front med 14 sekunder ned til Mikel Landa på andenpladsen. Lørdag køres 4. etape til Granada, mens løbet afsluttes søndag med en 13 kilometer lang enkeltstart i Mijas.

- I morgen (lørdag, red.) bliver endnu en svær dag, men jeg er glad for at have forsvaret trøjen. Selvfølgelig er der mange hold, der gerne vil gøre løbet hårdt, men indtil videre har mit hold været fantastisk.

- Når jeg tænker frem mod søndag, ser enkeltstarten svær ud, men hvis jeg har et lille forspring, kan den godt passe til mig, siger Fuglsang.

Det spanske etapeløb er danskerens første optræden i 2020, og han vandt løbet samlet i 2019. Dengang syv sekunder foran Jon Izagirre, men dog uden danske etapesejre.

I denne sæson er Tour de France ikke længere sæsonens største mål, i stedet har danskeren, der fylder 35 år til marts, fuld fokus på at konvertere OL-sølvet fra Rio i 2016 til guld ved sommerens OL i Tokyo.

Eriksen kunne endelig lade sit målbrøl runge.  Første Eriksen-kasse for Inter en kølig europæisk aften i bulgarske Razgrad, hvor hjemmeholdet Ludogorets blev besejret 2-0. Foto: Ritzau Scanpix Italiensk fodbold Italiensk dril efter kasse: Nyt øgenavn til Eriksen

Nok har Simon Kjær sportslige problemer, men på den kommercielle side går det mere end godt. Foto: Jens Dresling Sport Caroline overhalet: Så meget tjener de danske sportsstjerner

Mads Pedersen får formentlig en kontant bonus og en klækkelig lønforhøjelse i sin næste kontrakt efter VM-gevinsten i Harrogate. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport Mads P. kan score millioner på VM-triumf

Bradley Wiggins vandt Tour de France i 2012 og har atter bragt sig i fokus med  primitiv optræden. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto Cykling Tour-vinder rabler fornærmelser af sig: - Fuck af, Disneyland!