Kæmpe triumf: Dansk komet tog fusen på hele feltet

I silende regn var Mads Pedersen hurtigst, da en lille udbrydergruppe nåede mål i Tour de l'Eurométropole

Mads Pedersen er spået en stor fremtid i cykelsporten, og lørdag satte en flot sejr ind på kontoen, da den unge Trek-dansker vandt Tour de l'Eurométropole. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Mads Pedersen er spået en stor fremtid i cykelsporten, og lørdag satte en flot sejr ind på kontoen, da den unge Trek-dansker vandt Tour de l'Eurométropole. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Cykelrytteren Mads Pedersen er ikke udtaget til det danske VM-hold, men der er stadig kræfter i benene på det danske stortalent.

Trek-rytteren sprintede lørdag først over stregen i det belgiske endagsløb Tour de l'Eurométropole, der rangerer på niveauet lige under World Touren.

I silende regn profiterede Trek-mandskabet igen af det velkendte samarbejde mellem Pedersen og hans belgiske holdkammerat Jasper Stuyven, der på ny fungerede perfekt.

Duoen sad mod slutningen i en udbrydergruppe, men Stuyen kunne ikke lukke hullet op til førende Tiesj Benoot (Lotto Soudal), som var stukket af fra øvrige.

I stedet kørte Stuyven sin danske holdkammerat frem til en spurt, og med en sidste kraftanstrengelse lykkedes det Pedersen at overhale Benoot og samtidig holde hurtige Jempy Drucker (BMC) bag sig på de sidste meter.

- Regn er okay for mig, det er jeg vant til fra Danmark. Motivationen var ikke super stor i starten, men jeg kunne mærke, at mine ben var gode, og jeg skulle hjælpe Jasper, der arbejdede virkelig godt.

- Og så ændrede det sig i finalen, forklarer Mads Pedersen i en pressemeddelelse fra Trek.

Oliver Naesen fra AG2R sluttede på tredjepladsen i løbet.

Det er Treks tredje sejr i efterårets række af endagsløb. Jasper Stuyven vandt såvel Grand de Wallonie som Grote Prijs Jef Scherens tidligere på måneden.

- Jeg havde et virkelig godt forår. Men så var jeg uheldig i BinckBank Tour og i de efterfølgende uger. Nu ser det ud til, at jeg kan få en god sidste del af sæsonen, siger Mads Pedersen.

22-årige Mads Pedersen er nu oppe på ti professionelle sejre, hvoraf de fire er hentet i 2018.

Tidligere på sæsonen har han vundet endagsløbet Fyen Rundt, samt etaper i Herald Sun Tour og PostNord Danmark Rundt.

Søndag skal han på vejene igen, når han kører Grand Prix d'Isbergues i det nordligste Frankrig.

Se også: Var med til to Tour-sejre - nu er han død

Se også: Ærlig mega-stjerne chokerer: Min sport er kedelig

Se også: Fuglsang bliver dansk VM-kaptajn

FIFA 20 er både en god og skuffende udgivelse. Foto: EA Sports Sport og Spil Sådan tjener du FIFA 20-coins - hurtigt!

10 kommentarer
Vis kommentarer