Kæmpetalentets fæle skæbne: Fik benet skåret af

Amerikansk cykeltalent kom galt afsted under en klatretur og får nu aldrig mulighed for at gøre comeback i sporten

Adrien Costa under Tour de Bretagne i 2016. Foto: All Over Press
Adrien Costa under Tour de Bretagne i 2016. Foto: All Over Press

I 2016 henrykkede han fans og tilhængere af international cykling og vandt blandt andet Tour de Bretagne som den første amerikaner nogensinde.

Nu har skæbnen været anderledes hård ved Adrien Costa.

Den blot 20-årige, forhenværende cykelrytter kom ud for en ulykke, mens han klatrede i Mono County, Californien 29 juli.

Han fik sit ene ben i klemme under en tonstung sten, blev opdaget af to hikere og siden reddet ud af de lokale myndigheder.

Costa blev taget til hospitalet, hvor hans tilstand blev betegnet som 'kritisk'. Han overlevede, men ulykken kostede ham dyrt, da benet ikke stod til at redde, og lægerne valgte at amputere det ved knæet.

Det fortæller den tidligere cykelstjerne Axel Merckx, der står bag cykelholdet Hagens Berman Axeon Cycling Team, som Costa var tilknyttet indtil begyndelsen af 2017.

- Alle på Hagens Berman Axeon er voldsomt berørt af nyhederne, og vores tanker og bønner går til Adriens familie og venner i denne svære tid, skriver Merckx.

Adrien Costa betegnede sit midlertidige karrierestop som et resultat af manglende motivation.

Han følte ikke, at han kunne gå ind i det 100 procent.

- Jeg er ganske enkelt ikke klar endnu. Jo mere jeg tænker over det, des mere er det gået op for mig, at jeg ikke vil tage en plads på holdet, der kunne gå til en anden, sagde Adrien Costa i en pressemeddelelse.

- Siden jeg stoppede med at køre i april 2017, har jeg lært meget om mig selv og indset hvor stor og ubalanceret en del af mig der var cykling, sagde han.

Han vendte retur til Oregon State University for at færdiggøre sine studier og ville ikke udelukke, at han en dag kunne vende retur til sin elskede sport.

- Jeg ser fremad til fortsat at kunne cykel, møde nye og gamle venner og have det sjovt. Hvem ved hvad fremtiden bringer. Jeg har lært, at alt er muligt.

Sagde han.

Se også: Generationsskiftet officielt: Spurt-komet afløser sprinter-veteran

Sådan så det ud i weekenden, da Jan Ullrich blev ført til retten i Palma på Mallorca. Foto: Ritzau/Scanpix / LLITERES Cykling - 7. aug. 2018 - kl. 21:03 Vennen afslører Tour-stjernen: 'Han er et farligt vrag!'

Michael Valgren i aktion i dette års Tour de France. Foto: AP. Sport og Spil Gulddrengen Valgren scorer kassen: Så meget tjener de danske stjerner

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere