Kan ikke blive enige: Jørgen Leth ude af Tour de France

Seerne må i år undvære Jørgen Leth som ekspertkommentator under verdens hårdeste cykelløb

Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, udlægger her sagen. Producer: Martin Lorentsen

Det vil ikke helt være, som det plejer, når transmissionerne fra Tour de France begynder hos TV 2.

Torsdag meddeler tv-stationen, at man dækker verdens hårdeste cykelløb uden sin faste ekspertkommentator Jørgen Leth.

- Vi har fra TV 2 Sports side naturligvis ønsket at fortsætte samarbejdet med Jørgen Leth, men desværre har vi ikke kunnet blive enige med Jørgen om rammerne for hans rolle i år. Det skal vi være de allerførste til at beklage, og vi ved, at seerne vil gøre det samme, siger sportschef Frederik Lauesen.

Helt konkret ville TV 2 placere 81-årige Leth i studiet i Odense med vært Thomas Kristensen og forfatter og ekspert Henrik Jul Hansen.

Den var Leth ikke med på.

- Jørgen foretrækker i stedet at være i Frankrig. Vi har med andre ord haft forskellige forventninger til samarbejdet i år, og det er rigtigt ærgerligt, at vi ikke har kunnet finde fælles fodslag, fortæller Frederik Lauesen.

Det ærgrer selvsagt Jørgen Leth.

- For mig er selve essensen af mit arbejde som Tour de France-kommentator at være i Frankrig, der hvor det sker, og jeg så frem til at være med igen i år og langt ud i fremtiden. En vision jeg indtil for nylig delte med TV 2, siger Jørgen Leth.

Tour de France begynder 6. juli og slutter 28. juli.

TV 2's hold i Frankrig kommer til at bestå af journalisterne Dennis Ritter og Rasmus Staghøj samt eksperterne Rolf Sørensen, Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard.

Jørgen Leth er stor fan af cykelløb og har været det så godt som altid. Han har dækket Tour de France for TV 2 i perioden 1988-2005 med Jørn Mader og igen 2009-2018 med Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Han lavede dokumentarfilmene Stjernerne og Vandbærerne (1973) og En forårsdag i helvede (1977) om henholdsvis Giro d'Italia og Paris-Roubaix.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Jørgen Leth. Det har i skrivende stund ikke været muligt.

Jørgen Leth har store forventninger til den danske Tour de France i 2021. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto Cykling Jørgen Leth hylder dansk Tour-etape: - Kan blive ustyrligt

EFTERLYSNING: Den franske stjerne Romain Bardet savner sit cykelgrej. Foto: Ritzau Scanpix Cykling Cykelstjerner styrtede - og blev plyndret

Mathieu van der Poel er et af cykelsportens største talenter. Han er hollandsk mester på landevej, på mountainbike og i cykelcross, hvor han også er verdensmester. Onsdag vandt han sæsonens andet løb på landevej, Dwars door Vlandern. Foto: David Stockman/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Crossverdensmester er hurtigst tværs gennem Flandern

Mark Cavendish har problemer med formen med lidt mere end tre måneder til Tour de France-starten. Foto: Ritzau Scanpix Cykling Bekymret for sprinterkonge: - En hård situation

368 kommentarer
Vis kommentarer