Kaos på toppen: Bibelsk uvejr ramte Touren

Himlen åbnede sig over Plateau de Beille i et bibelsk uvejr, mens Jakob Fuglsang stred sig ved op ad bjerget og for tredje gang i karrieren blev nummer to på en Tour-etape

Det væltede ned med regn i målområdet (Foto: AP)
Det væltede ned med regn i målområdet (Foto: AP)

PLATEAU DE BEILLE (Ekstra Bladet): Titusinder af tilskuere søgte ly i autocampere under paraplyer, parasoller, telte, reklameskilte og plasticposer, da himlen torsdag åbnede sig over Pyrenæerne og lod tunge regndråber, hagl og noget, der mindede om slud, vælte ned over Tour de France.

På toppen gled tusinder af køretøjer i enhver afskygning i det smattede, mudrede græs, og nogle kørte fast, mens andre biler simpelt hen blev efterladt i køerne på de kaotiske parkeringspladser, fordi chauffører og passagerer, som i løbet af sekunder blev gennemblødt, måtte spurte til målstregen for at få finalen med.

Rodriguez vandt i regnen (Foto: AP) Cykling Fuglsangs oprejsning: Toer på kongeetapen

Midt i alt det strøg Jakob Fuglsang over stregen som dagens næstbedste. Veteranen Joaquim Rodriguez vandt etapen. Purito. Den lille cigar. Den spanske klatrer, som alle havde spået som vinder, hvis dagens udbrud holdt til mål. Det blev splittet til sidst, men Rodriguez tog som ventet sejren.

For tredje gang i karrieren blev Fuglsang nummer to på en etape i Tour de France. Efter sin nedtur onsdag kunne han være stolt af sin indsats. Det er flot at blive nummer to på en stor bjergetape i Tour de France. Men han så ud som en, der lige var blevet nummer to i en boksekamp, da han straks efter stregen blev stoppet af officials og sendt til dopingkontrol.

En massør nåede at lægge et håndklæde om hans hals. En Astana-fyr klappede ham i nakken. Godt gået, Fuglsang. Men der var skuffelse i hans øjne. En bitter erkendelse af, at han igen manglede lige det lille bitte nøk opad for at nå alt det, han har potentiale til.

Tæt på, men sejren glippede for Jakob Fuglsang (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Flot Fuglsang, men 2. pladser pakker man fisk i dagen efter

Efter dopingkontrollen sprang han atter i sadlen og rullede ned ad bjerget igen. Ikke et ord til pressen, der var holdt tilbage af usædvanligt emsige officials. En af dem gik rundt og rev akkrediteringer af folk, som, han syntes, stod det forkerte sted. Ledsaget af en skideballe på fransk.

Ved foden af bjerget holdt teambusserne pakket tæt sammen. Da havde Fuglsang genvundet mælet og satte ord på sin lange dag, hvor det atter var lige ved og næsten.

Da var regnen omsider holdt op med at falde.

1 af 6 Regn med regn på i mål (Foto: Zeus)
2 af 6 Også rytterne fik rigeligt med vand på asfalten at slås med (Foto: Zeus)
3 af 6 Der var kø for at finde læ (Foto: AP)
4 af 6 Fuglsang stred sig frem i uvejret (Foto: AP)
5 af 6 Chris Froome søger i ly for regnen, da etapen er ovre (Foto: AP)
6 af 6 Det væltede ned med regn i målområdet (Foto: AP)
3 kommentarer
Vis kommentarer