Kaos til sidst: Fuglsang i blodigt styrt

Jakob Fuglsang styrtede små 20 kilometer fra mål på en dramatisk 1. etape

JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix
JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix

FLERE BILLEDER AF BLODIG FUGLSANG I BUNDEN AF ARTIKLEN

1. etape i årets Tour de France blev særdeles dramatisk. Et styrt halvanden kilometer før mål i Bruxelles sendte flere ryttere i asfalten - blandt andre etapens storfavorit Dylan Groenewegen fra Jumbo-Visma.

I stedet vandt holdkammeraten Mike Teunissen overraskende sprinteretapen foran Peter Sagan.

Med små 20 kilometer til mål ramte et andet styrt. Her styrtede Jakob Fuglsang og blødte fra ansigt og skulder og havde noget, der lignede et flækket øjenbryn.

Danskeren fik hurtigt hjælp fra flere holdkammerater gennem flere kilometer, og de hjalp ham op til feltet igen kort før mål efter på at tidspunkt at have været et lille minut efter feltet.

- Det var meget uheldigt. Jeg sad på hjul af ham, da de styrtede foran ham. Han havde ingen vej uden om dem og kørte direkte ind i ryggen på en rytter og røg ud over styret, siger Magnus Cort til TV2 om sin Astana-kaptajns styrt.

- Han sagde, han havde slået sig, men kom trods alt tilbage til feltet, og det er meget vigtigt, siger Magnus Cort.

Hos TV2 fortæller de, at Fuglsang efter etapen er kørt på hospitalet. Ifølge Ekstra Bladets folk i målområdet i det franske, så skulle danskeren dog blot være kørt til den nærmeste røntgen-truck, der er et sted, hvor man undersøger skader, der forventes at være knap så alvorlige.

I øjeblikket venter alle på, hvad undersøgelserne af Fuglsang viser. Danskeren kørte fint til mål på hjul af holdkammeraterne, men skal uden tvivl syes på grund af flængerne i ansigtet, og der kan også være frygt for en hjernerystelse. 

Tidligere på dagen markerede den danske Tour-debutant Mads Würtz Schmidt sig på imponerende vis, da han var i udbrud sammen med to andre ryttere, men alle tre blev hentet igen, og bjergtrøjen gik ikke til danskeren, men til Greg van Avermaet.

Fotos: JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix

 

Egan Bernal (Team INEOS) er MIchael Rasmussens favorit til den gule trøje. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix Cykling - 6. jul. 2019 - kl. 10:31 Kyllingen vover pelsen: De rydder Tour-podiet

Thomas de Gendt (i prikker) er altid populær blandt holdet.dks tour-managere. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Kongen af Tour-manager: Ham her kan give dig drømmestart

39 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere