Kaos venter: Astana har garderet sig

Torsdagens finalestigning er udvidet med en ekstra kilometer stejl grusvej, hvor det kan koste dyrt at få problemer

Michael Rasmussen sætter et par ord på femte etape forud for dagens enorme bjergudfordring.

COLMAR (Ekstra Bladet): Torsdag er første bjergetape i årets Tour. Feltet skal igennem flere af Vogesernes mest markante stigninger, inden de havner på La Planche des Belles Filles.

Det er et ungt bjerg i Tour de France-sammenhæng, men optræder nu efter debuten i 2012 for fjerde gang.

I 2019-udgaven er der dog sket en væsentlig ændring. Mållinjen er nemlig blevet flyttet en kilometer nærmest lige op i himlen.

Det er lykkedes ruteplanlæggerne at finde en grusvej, der kort før mål stiger 24 procent at forlænge den i forvejen krasbørstige stigning med.

Formentlig til glæde for de millioner, der følger løbet – men ikke helt så fedt for holdene, påpeger Dimitrij Fofonov.

- Ja, arrangørerne syntes nok ikke, at den var hård nok og lagde en ekstra kilometer ind, der er meget stejl, siger sportsdirektøren, der dog forsikrer, at Astana har taget sine forholdsregler.

- Det er en teknisk vanskelig passage, hvor man ikke kan skifte cykel, så ved 750 meter tilbage har vi personer med en ekstra cykel og også en ved 350 meter.

Med tilføjelsen er La Planche de Belles Filles nu syv kilometer lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,7.

Mads Würtz Schmidt ramte udbruddet, men havde ingen chance, da det først spidsede til. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix Cykling - 10. jul. 2019 - kl. 18:59 - Han var det tynde øl

Peter Sagan vandt 5. etape. Foto: JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix Cykling - 10. jul. 2019 - kl. 17:35 Dansker i centrum da Sagan tævede konkurrenterne

Se også: Tromlet af fransk tv: - Vanvittigt respektløst

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere