Klassespurt da Degenkolb var hurtigst i Sanremo

Tyske John Degenkolb tog karrierens største sejr, da han efter en perfekt timet spurt var først over stregen i Milano-Sanremo

John Degenkolb kunne næsten ikke tro det, da han var hurtigst i spurten. Her satte han Alexander Kristoff, Michael Matthews og Peter Sagan til vægs. (Foto: Ansa)
John Degenkolb kunne næsten ikke tro det, da han var hurtigst i spurten. Her satte han Alexander Kristoff, Michael Matthews og Peter Sagan til vægs. (Foto: Ansa)

Det blev som ventet en afgørelse for sprinterne, da den 106. udgave af Milano-Sanremo søndag blev afgjort efter 293 regnvåde km.

Et felt på ca. 30 ryttere havde kæmpet sig med over den sidste stigning, Poggio, og det så længe ud til, at Katushas Alexander Kristoff skulle gentage sejren fra sidste år.

Men leadoutman Luca Paolini slog ud 50 meter for tidligt, og så skulle sprinteren selv træde 250 meter ned ad Via Roma.

Og det blev for meget for den norske jernmand, der kort før stregen blev overhalet af John Degenkolb (Giant-Alpecin), der dermed tog karrierens første sejr i en monumental klassiker.

Se også: Ren magtdemonstration: Blev nummer 1, 2, 3 og 4...

Kristoff kom i mål på den sure andenplads, mens Michael Matthews (Orica-GreenEdge) blev treer lige foran Tinkoff-Saxos Peter Sagan.

Slovakken havde igen lidt placeringsproblemer i spurten, hvor han fik startet for sent og først på de sidste meter skød frem som en raket.

Han havde holdkammerat Matti Breschel med sig hele vejen til mål, hvor danskeren lige akkurat ikke fik placeret sig i top ti.

Værre gik det for deres holdkammerat Christopher Juul-Jensen.

På vej ned ad Capo Berta røg flere  - blandt andre Juul-Jensen i asfalten, og den 25-årige dansker sad længe i vejkanten med blodet silende ned ad ansigtet. Men han så trods alt ikke ud til at være kommet alvorligt til skade.

Se også: 'Det er altid underholdende når Tinkov er til stede'

De jagtede 11 mand, der var gået tidligt i udbrud uden andet formål end at vise sig frem i tv.

Løbet blev for alvor åbnet på den næstsidste stigning, Cipressa, hvor flere af de store favoritter blev sat af. De fik kontakt igen inden Poggio, hvor der igen var problemer for de allertungeste.

Men altså ikke for John Degenkolb, der tog sæsonens anden sejr.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere