Kørt ned af bil: Breschel dropper DM

Cykelrytteren Matti Breschel blev fredag ramt af en bilist, og han har opgivet at køre søndagens DM-løb

Matti Breschel er ude af DM efter at være påkørt af bil under træningen (Foto: Tariq Mikkel Khan
Matti Breschel er ude af DM efter at være påkørt af bil under træningen (Foto: Tariq Mikkel Khan

Søndag afgøres det, hvem der vinder DM-titlen og retten til at køre cykelløb i Dannebrog i det kommende år, men det bliver ikke Matti Breschel, der har opgivet at køre med i DM-løbet.

Tinkoff-Saxo-rytteren blev under fredagens træning ramt af en modkørende bilist, og han bekræfter på holdets hjemmeside, at han ikke stiller til start søndag.

- Jeg er meget ked af ikke at skulle være med i DM-løbet. Det er en skam at miste momentum og muligheden for at være med i dette løb, hvor vi kører for at bevare mesterskabstrøjen på holdet, siger Matti Breschel.

- Jeg er skuffet og lidt sur over, at nogle folk ikke koncentrerer sig, når de kører (bil, red.), men jeg må se frem, komme mig og fokusere på det faktum, at ingen kom alvorligt til skade.

Michael Valgren får efter alt at dømme billet til Tour de France, mens det bliver til endnu et afslag til Chris Anker Sørensen, som op dette foto fra DM i 2014 ligger på hjul af sin unge holdkammerat. (Foto: Claus Bonnerup). Cykling Danskere til Touren: Sådan er deres chancer

Breschel fortæller videre, at han trænede med sin far, der kørte på en scooter foran. Uheldet skete, da en modkørende bilist skar et hjørne og kørte direkte ind i familien Breschel.

- Chaufføren havde 10 sekunder til at lægge mærke til os, men det skete tydeligvis ikke. Jeg hamrede direkte ind i scooteren, men det var værre for min far, der brækkede sit kraveben, siger Matti Breschel.

Efter at være udskrevet fra hospitalet i Danmark håbede Breschel på, at han kunne blive klar til løbet, idet der ikke var registreret brud.

Lørdag besluttede han dog sammen med sportsdirektør Lars Michaelsen at melde fra til DM-løbet som følge af styrtet og knubsene, der fulgte med.

Niels Sørensen til højre har meldt DCUs tidligere direktør til politiet (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Melder fyret dansk cykeldirektør til politiet

Matti Breschel har mange gange været med til at køre om DM-titlen, og i 2009 lykkedes det ham at vinde DM-løbet foran Chris Anker Sørensen og Frank Høj.

DM-løbet køres søndag i omkring Rønde på Djursland, rytterne skal ud på 209 kilometer.

Med Breschel ude af ligningen er der fire ryttere med fra det russiske hold i DM-løbet: Michael Valgren, Michael Mørkøv, Chris Juul-Jensen og Chris Anker Sørensen.

6 kommentarer
Vis kommentarer